Milieu speelt een grote rol en is een belangrijk thema

Interview met Joëlle Koot

De focus bij PwC is steeds meer te komen liggen op de duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Een hoofddoel van PwC is om in 2030 volledig circulaire te opereren. Dit betekent dat de uitstoot teruggebracht wordt naar 50%, het resterende deel wordt goed gemaakt door middel van bossen bijplanten. 

Het investeren in maatschappelijke projecten is van groot belang. PwC levert dan ook steun aan projecten als de Solar Car van Universiteit Twente. PwC probeert bij te dragen in de sociale processen over de hele wereld door gebruik te maken van de skill, kennis en talenten van haar eigen werknemers.

Playback of this video is not currently available

1:30

Bijdrage Joëlle Solar Car Twente

Milieu speelt een grote rol en is een belangrijk onderwerp

Joëlle Koot is al bijna drie jaar actief bij PwC als senior Financial consultant. Naast haar reguliere werk zet zij zich in om het team van de Universiteit van Twente verder te helpen met de ontwikkelingen van de Solar Car. Er zijn verschillende redenen waarom Joëlle deel wil nemen aan dit project. 
Mijn motivatie om deel te nemen aan dit project is omdat ik duurzaamheid en milieu erg belangrijk vind. Het race element van dit project samen met de ontwikkeling van de Solar techniek maakt het erg innoverend en interessant. Het is fijn dat er binnen PwC ruimte wordt gemaakt voor zulk soort projecten, aangezien PwC een groot bereik heeft en ik vind het zelf belangrijk dat het bedrijf waarvoor ik werk zich inzet voor milieu. PwC heeft dan ook een voorbeeldfunctie naar de medewerkers, klanten en de wereld an sich.

Uitgaven en inkomsten in een dashboard met live informatie

Joëlle geeft dus financiële ondersteuning aan het Solar team, maar wat houdt dat precies in?
Ik geef de studenten een duidelijk inzicht in hun uitgaven en inkomsten. Dit doe ik door middel van een dashboard wat wij binnen PwC veel gebruiken. In dit dashboard krijgen ze live informatie door grafische weergave over hoe bepaalde uitgaven ten opzichte van hun begroting ervoor staan. Hierdoor zijn zij instaat om beter te kunnen rapporteren, financiële inzichten te krijgen in hun huidige situatie en cash management.  Daarnaast spreek ik een keer per twee weken virtueel af. Dan bespreken we met name de forecasting (hun huidige financiële situatie in combinatie met de verwachting op basis van afgelopen jaren).