Capital Markets and Accounting Advisory Services

Binnen onze business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services (CMAAS) adviseer je internationaal opererende, meestal beursgenoteerde bedrijven op het gebied van waarderingen, financiële instrumenten, treasury, accounting en capital market transacties. Door veranderingen van deze ondernemingen én door veranderingen in de regels van IFRS en regulatory reporting hebben onze klanten vraagstukken waarbij ze ons om hulp vragen.

CMAAS is een van de snelst groeiende businessunits van PwC. Wereldwijd werken er binnen CMAAS 1600 professionals in 22 landen. In Nederland werken ruim 100 accounting professionals samen binnen CMAAS.  De cultuur is open, informeel en internationaal. Samenwerken in teamverband staat voorop. Een prettige werkomgeving en zelfontplooiing vinden we belangrijk. Je kunt binnen CMAAS aan de slag bij één van de vier groepen:

Financial Services

Financial Services is een belangrijke en groeiende sector binnen onze Accounting Advisory praktijk. Binnen de Financial Services groep van CMAAS adviseer je banken en verzekeraars over onderwerpen als IFRS 9, risicobeheersing en andere relevante regelgeving.

Het Financial Services team binnen CMAAS richt zich specifiek op het leveren van advies aan banken en verzekeringsmaatschappijen. Je werkt in een team van experts op het gebied van zowel accounting als regelgeving voor banken en verzekeraars, evenals voor de bancaire toezichthouders. Je houdt je bezig met het adviseren en ondersteunen van klanten over complexe zaken als de implementatie van Basel III (CRD IV) en Solvency II, maar ook de invoering van IFRS 9 en IFRS 4.

Financial Instruments

Als specialist van Financiële Instrumenten en Accounting adviseer je klanten op het terrein van verslaggeving en waardering van financiële instrumenten. Ook ondersteun je PwC controle teams bij het controleren van treasury activiteiten en financiële instrumenten posities in de balans (denk aan leningen, eigen vermogensinstrumenten en derivaten). De complexiteit van financiële instrumenten en de bijbehorende verslaggeving- en waarderingsregels kan groot zijn. Soms ben je accountant, dan weer adviseur.

Commercial Services / Capital Markets

Binnen Commercial Services / Capital Markets adviseer je klanten over complexe accounting en financiële vraagstukken rondom fusies & overnames, de verkoop van bedrijfsonderdelen, veranderingen in IFRS regelgeving, maar ook over het aantrekken van nieuw kapitaal, bijvoorbeeld bij een beursgang.

Binnen Commercial Services / Capital Markets werk je mee aan aansprekende transacties en maak je kennis met uiteenlopende werkzaamheden binnen het team. Je doet ruime ervaring op bij toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren, bedrijfstakken en disciplines. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van klanten op het terrein van verslaggeving, deal-gerelateerde vraagstukken en kapitaalmarkt transacties. Daarnaast krijg je te maken met complexe IFRS vraagstukken bij jaarrekeningen of bij fusies, overnames en spin-offs. Je werkt met specialisten vanuit verschillende achtergronden en afkomstig uit diverse landen. Ook zijn er veel mogelijkheden om op internationale en uitdagende projecten te werken.

Corporate Treasury Solutions

Binnen Corporate Treasury Solutions help je klanten onder andere met het opstellen en valideren van hun treasury beleid. Je geeft advies op het gebied van treasury organisatie, processen en control.

In recente jaren zijn nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor de treasurer ontstaan: een volatiele economie, de groei van bedrijfsactiviteiten in emerging markets en de impact van nieuwe regulering die (in)direct invloed heeft op de Corporate Treasurer en zijn organisatie. Het Corporate Treasury Advisory team bestrijkt het hele speelveld van Corporate Treasury. Je adviseert bedrijven onder andere op het gebied van:

  • Cash en liquiditeitenmanagement en werkkapitaalbeheer.
  • Treasury strategie en -beleid.
  • Financieel risico management (rente, valuta en kredietrisico).
  • Commodity risico management.
  • Het inrichten van de Treasury organisatie en processen.
  • De selectie en implementatie van ondersteunende technologie en rapportages. 

Contact

Gabriella Khohonggiem

Gabriella Khohonggiem

Recruiter professionals Audit & Assurance en CMAAS, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 22 78 56 91

Volg ons