Skip to content Skip to footer
Search

Sollicitatietips professionals

Acht tips voor succesvol solliciteren

Solliciteren kan best spannend zijn. Je wilt tenslotte heel graag die mooie baan. Hoe vergroot je jouw kansen op een toekomst bij PwC? Om je te helpen vast wat praktische tips. Er zit er ongetwijfeld een bij waar je iets aan hebt.

Zet in je cv alles wat jou onderscheidt

Je cv bestaat vooral uit je opleidingen en werkgevers. Logisch, maar daarnaast vinden wij het belangrijk en leuk om te lezen welke nevenactiviteiten je ontplooit. Vergeet ook je hobby’s of sporten niet. Zo geef je ons al voor je echt langskomt een completer beeld van wie je bent en wat je kunt.

Check je mail en cv goed op taalfouten

Welke eerste indruk maak jij? Het zou jou natuurlijk nooit overkomen, maar we ontvangen soms sollicitaties met flink wat taal- of spelfouten. Als je van jezelf weet dat je wel eens een foutje maakt, let hier dan extra op of laat iemand anders even meelezen.

Recruiters zijn er voor jou. Gebruik ze!

De recruiters van PwC zijn altijd beschikbaar voor vragen over de procedure, de inhoud van een vacature of algemene tips. Bel of mail ze als je vragen hebt of iets niet duidelijk is.

Verdiep je in PwC

Zorg dat je een duidelijk antwoord hebt op de vraag waarom PwC? Deze vraag speelt een grote rol in de sollicitatiegesprekken. Zo’n gesprek is een wederzijdse kennismaking en interesse in elkaar is een goede start om uiteindelijk echt voor elkaar te kiezen.

Maak contact met een PwC’er in je netwerk

Kijk in je eigen omgeving of je iemand kent die bij PwC werkt. De kans dat je iemand tegenkomt, is groter dan je misschien denkt. Bijvoorbeeld via jouw kennissen- of vriendenkring. Of via je ouders, familie of buren. Zo leer je uit eerste hand meer over een bepaalde functie en hoe het is om bij PwC te werken.

Maak een duidelijke keuze

Solliciteer op een functie die echt je interesse heeft. Daar heb je meer aan dan tegelijkertijd te reageren op vijf verschillende vacatures. En maak in je motivatie duidelijk waarom je juist die functie wilt.

Kleed je netjes

Trek iets aan dat jou in een zakelijke omgeving zelfvertrouwen geeft.

Stel je vragen

Bedenk van tevoren wat jij van ons wilt weten. Wij willen graag een heleboel te weten komen over jou. Maar vergeet niet dat je zelf ook al je vragen beantwoord moet krijgen. Schrijf ze eventueel op en stel ze tijdens je gesprekken.

Volg ons