Sollicitatieprocedure professionals

Hoe kom je in aanmerking voor een baan bij PwC?

Je eerste stap naar een baan bij PwC is een online sollicitatie. We nemen geen open sollicitaties in behandeling, maar je kunt wel gericht solliciteren op vacatures die op deze site vermeld staan. Laat zien dat je je in ons hebt verdiept en dat de baan bijdraagt aan je ontwikkeling of loopbaan. Een recruiter beoordeelt je cv en motivatie en neemt contact op om je uit te nodigen voor een (online) assessment. Hij of zij legt dan ook uit wat precies de stappen zijn in het selectieproces. Als je daar vragen over hebt, kun je ze meteen bespreken.

loading-player

Playback of this video is not currently available

loading-player

Playback of this video is not currently available

Assessment

Afhankelijk van de vacature zullen we je uitnodigen voor een assessment. Dit kan een assessment zijn bij een extern bureau of een online assessment, dat bestaat uit vragen over jouw persoonlijkheid en test je capaciteiten. Jouw antwoorden in de persoonlijkheidsvragenlijst geven een beeld van je voorkeursgedrag in allerlei situaties. Wij letten op een aantal dingen om in te schatten of je succesvol zult zijn in je functie. Denk bijvoorbeeld aan hoe je met anderen samenwerkt, je nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te leren en het bouwen van relaties met je klanten en collega’s. We testen je verbale, cijfermatige en inductieve vaardigheden, omdat we hier tijdens de werkzaamheden een stevig beroep op zullen doen.

De recruiter belt je vervolgens om de uitkomsten met je te bespreken en te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Gesprekken met collega’s uit de praktijk

Tijdens je eerste oriënterende gesprek ontmoet je toekomstige collega’s uit het vakgebied waarin jij straks aan de slag gaat. Wij willen jou uiteraard graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. Daarom spreek je altijd met collega’s uit de praktijk. Alles van je hobby’s tot je dagelijkse werkzaamheden bij PwC kan aan bod komen. Het gesprek is geen eenrichtingsverkeer. Jij kunt ook je vragen stellen - zorg dus dat je deze paraat hebt. Een tweede gesprek voer je met een partner en een manager van de groep waar je aan de slag gaat. Zij zullen verder ingaan op je vaardigheden en je verwachtingen.

Contractaanbod

Als uit de gesprekken en een eventueel assessment is gebleken dat jij de geschikte persoon bent om PwC te versterken, bieden wij je graag een contract aan. Een voorwaarde voor het aangaan van de arbeidsovereenkomst is het doorlopen van een pre employment screening via DSI, onze externe screeningspartij, op de punten: identiteit, diplomabezit, werkervaring, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een eventueel persoonlijk faillissement.

Volg ons