The opportunity of a lifetime

Werken bij PwC, een wereld vol kansen

Jouw carrière is wat het is: van jou. Jíj bepaalt. Wíj bieden je de kansen. Op uitdagend werk dat er toe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Om mee te bouwen aan het vertrouwen in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarbij word je intensief begeleid en er is ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s. De vaardigheden, inzichten en relaties die je opbouwt bij PwC bepalen je carrière, of je nou bij ons blijft of niet.

Stimulerende collega’s en klanten

Tijdens je werk bij PwC krijg je alle ruimte om je verder te ontwikkelen. In je vak en als persoon. Je leert vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Bij ons werk je letterlijk vanaf dag één aan uitdagende projecten. Je deelt jouw ideeën en kennis met meer ervaren collega’s, bedenkt samen oplossingen en leert van hun omgang met klanten en deadlines.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Projecten die je raken

Elke klantvraag stimuleert je om het beste uit jezelf te halen. Je ontdekt waar jouw kracht ligt, wie je bent en wat je belangrijk vindt. Juist die persoonlijke groei is essentieel naast je talent en vakkennis. Zeker als je een senior of leidinggevende functie ambieert of hebt. De projecten waaraan je werkt raken ook de maatschappij. Je leert bij ons de maatschappelijke kanten mee te nemen. Welke impact heeft een advies bijvoorbeeld op de werkgelegenheid of het milieu? Het maakt jouw werk bij PwC extra aantrekkelijk en relevant.

Coaching

Het is onvermijdelijk dat je tijdens je werk vragen hebt. Of merkt dat je meer kennis of bepaalde vaardigheden nodig hebt. Hiervoor kun je terecht bij collega’s, je job coach en je leidinggevende. Je krijgt begeleiding van je job coach en collega´s tijdens projecten waar je aan werkt. Maar ook jij kunt je collega’s helpen met jouw tips over vraagstukken uit de praktijk. Van je job coach krijg je feedback op je geleverde prestaties. Je kunt je prestaties systematisch verbeteren met advies van je performance coach, je leidinggevende. Elk jaar spreken jullie een aantal doelen af en bepaal je in welke richting jij je wilt ontwikkelen. Hij of zij helpt je die doelen te bereiken. Kortom, er is volop hulp om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen en je talenten te benutten.

Opleidingen

De wereld, het speelveld en de klanten voor wie je werkt, veranderen voortdurend. Logisch dus dat jij meebeweegt en met de opleidingen van PwC verder groeit. Je profiteert van tientallen jaren ervaring in het opleiden en trainen van nieuwe medewerkers. Elk jaar starten zo’n 500 mensen. PwC is in zekere zin één groot opleidingscentrum: PwC maakt van starters professionals. En van professionals nóg betere professionals. Daarvoor hebben wij ons eigen trainingscentrum. De PwC Academy is een van de grootste opleidingscentra van Nederland. Je begint altijd met een inwerkprogramma. Afhankelijk van je achtergrond volg je daarna een andere opleiding, meestal een postmaster. Zo beginnen fiscalisten met een opleiding tot belastingadviseur. Start je als accountant dan neem je deel aan ons tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Ook het volgen van een RE, RC of andere post-master behoort tot de mogelijkheden. Starters bij Advisory kunnen kiezen voor het Deals Traineeship of Consulting Traineeprogramma. Voor starters in ons werkveld Tax hebben we het People & Organisation Traineeship en het Tax Traineeship.

Wie je bent, geeft de doorslag

Klanten waarderen het als je eerlijk bent en persoonlijke verantwoordelijkheid durft te nemen. Zelfkennis en relatiemanagement staan dan ook centraal. Je leert bijvoorbeeld hoe je een relatie met de klant uitbouwt, wat het effect is van je eigen gedrag en hoe je gesprekken stuurt. Je kunt het programma aanvullen met losse modules van jouw keuze. Waar je ook bent in je loopbaan, je neemt zelf het voortouw in jouw ontwikkeling. Met hulp van alle kansen die PwC biedt.

Flexibel leven en werken

Waar en wanneer je werkt, kun je flexibel invullen. Mede dankzij je smartphone en andere technische hulpmiddelen die we je bieden. Voor ons telt het resultaat. Wil je meer thuiswerken, werk je liever vanuit een ander PwC-kantoor of wil je flexibeler zijn met je werktijden? Zolang je je wensen duidelijk en goed met je collega’s en leidinggevenden overlegt, is het aan jou hoe je je werk doet. Handig om files te vermijden, naar de sportschool te gaan of iets voor jezelf te doen.

Carrièrekeuzes

We gaan ervanuit dat je jezelf af en toe de vraag stelt: What’s next? Ontwikkel ik me nog in de juiste richting of in mijn gewenste tempo? Wil ik dit blijven doen of heb ik behoefte aan iets heel anders? Jouw persoonlijke afwegingen en nieuwe keuzes staan voorop. We denken actief met je mee hoe we dit concreet kunnen invullen en hebben beleid dat je daarbij helpt. Als je vader wordt heb je bijvoorbeeld recht op tien dagen kraamverlof na de geboorte van je kind. En we hebben een zorgregeling waarmee je een dag per week minder kunt werken om voor jonge kinderen of een ziek familielid te zorgen. Je maakt in elke fase van je carrière en je leven bepaalde keuzes en die vullen we graag samen in.

Verleg je grenzen

Je blijft fris, veelzijdig en nieuwsgierig als je af en toe van focus verandert. Bijvoorbeeld door een project uit een ander onderdeel van de organisatie op te pakken, een nieuw terrein binnen je vakgebied te verkennen of een ander werkveld of PwC kantoor op te zoeken. Lijkt het je wat om in een ander land te wonen en te werken? In een aantal werkvelden heb je ook de kans om een functie in het buitenland te vervullen. Je doet er internationale kennis en ervaring op, die uiteindelijk weer ten goede komen aan de Nederlandse praktijk en klanten.

Doorgroeien, hetzelfde doen of switchen

Je kunt in deeltijd werken of het aantal uur dat je per week werkt veranderen, tijdelijk of permanent. Ook de snelheid van je loopbaan bepaal je zelf. Je kunt al dan niet tijdelijk minder snel groeien of op een functieniveau blijven. Als je toe bent aan iets anders, kun je de mogelijkheden bespreken en bijvoorbeeld een overstap maken naar een ander werkveld.

Je tijd en kennis anders inzetten

Je kunt je onder werktijd inzetten voor een maatschappelijk doel. Wat je doet ligt in het verlengde van je gewone werk, alleen wordt er geen rekening verstuurd. Zo doe jij waar je het beste in bent én je helpt een maatschappelijke instelling.