Xuan Le

Partner - People & Organisation

Xuan Le (39), begon in 2005 bij PwC en is inmiddels partner People & Organisation binnen Tax. Het was nooit haar idee om zo lang te blijven. Maar het moment om weg te gaan kwam nooit. “Ik had steeds weer een doel voor ogen waar ik naartoe werkte.”

“Ik studeerde Nederlands- en fiscaal recht. PwC was een leuke start, na een jaar of drie zou ik de advocatuur in gaan. Maar het moment om weg te gaan kwam nooit. PwC investeerde veel in mijn ontwikkeling en ik had steeds weer een doel voor ogen waar ik naartoe werkte. Dat maakte mij ook loyaal, ik committeerde mij. Met veel plezier. In juli 2017, precies na 12,5 jaar dienstverband, werd ik partner. En ook nu, na ruim 15 jaar, heb ik het nog steeds naar mijn zin.

Veranderende wereld

Er is een aantal elementen die het werk hier wat mij betreft boeiend maken. Mijn specialisme is global mobility: het efficiënt en effectief ondersteunen van medewerkers die grensoverschrijdend werkzaam zijn. De veranderende wereld, vooral op het gebied van technologie, is een grote uitdaging. Ik heb daarbij veel contact met klanten. Hen met mijn expertise verder helpen geeft veel voldoening. Dat geldt ook voor het coachen van mijn team. Oprechte interesse in elkaar, open gesprekken, kwetsbaar durven zijn en vertrouwen hebben in de ander staan voor mij centraal. Het is inspirerend om steeds weer te zien dat mijn advies echt iets doet.

 

“Bij PwC heb ik geleerd om mijn drijfveren te verwoorden”

Xuan Le - Partner

Betere versie van jezelf

Ook op persoonlijk vlak brengt deze baan mij nog altijd veel. Bij PwC krijg je veel kansen en mogelijkheden om je te ontwikkelen en een betere versie van jezelf te worden. Dat gaat veel verder dan alleen het vakinhoudelijke. Ik heb echt anders leren kijken naar mezelf. Ik kom uit een gezin waarin het niet gebruikelijk was om veel over je gevoelens te praten. Bij PwC heb ik geleerd om mijn drijfveren te verwoorden. Waarom doe ik wat ik doe? Wat wil ik zelf? Het heeft bijgedragen aan wie ik nu ben, als professional en als mens.”