Skip to content Skip to footer
Search

Ron Sperling

Director - SAP Indirect Tax

Director SAP ITX Ron Sperling kwam 3,5 jaar geleden uit de corporate wereld bij PwC terecht. Samen met zijn afdeling adviseert hij bedrijven hoe ze fiscale vraagstukken kunnen omzetten in ICT-systemen. Het leukste aan zijn werk vindt hij dat ze echt waarde toevoegen bij hun klanten. “Een klant die blij is met een concreet oplossing voor hun probleem geeft veel voldoening.”

“In mijn vorige baan bij een grote Nederlandse multinational deden wij een project met PwC op het gebied van digital solutions. Die implementatie vond ik zo interessant, dat ik daar meer mee wilde werken. PwC is voorloper op dit gebied, het was een bewuste keuze voor de inhoud om hier te komen.

Techneut

Zo ben ik zij-instromer geworden, als techneut kwam ik tussen allemaal mensen met een juridische achtergrond op de Tax-afdeling. Ik heb aan de Technische Universiteit in Delft gestudeerd. Letterlijk in elke meeting die ik heb, vullen we elkaar aan. De juristen zijn expert op het gebied van btw-belasting en ik kijk naar technische kant, ik maak de vertaalslag naar systemen. Als bijvoorbeeld een bierbrouwerij een nieuwe markt wil aanboren, hebben wij  ideeën hoe dat op belastinggebied moet en maken we meteen de vertaalslag naar hoe dat met IT kan in de dagelijkse praktijk. 

“Wij automatiseren belastingprocessen op een state of the art manier.”

Ron Sperling Director

Sfeer

Ik heb gemerkt dat hij bij PwC echt draait om de mensen, daar wordt veel in geïnvesteerd. Alleen met de beste mensen kun je meer toegevoegde waarde voor je klanten leveren. De sfeer is goed, er wordt veel onderling gedaan. We drinken vaak na het werk even een drankje samen. Het is hard werken, maar het is ook gezellig op de werkvloer, die combinatie spreekt me erg aan. Na het werk hou ik ervan om te sporten, zoals bootcampen. En om de stad in te gaan met vrienden, en ja daar zitten dus ook collega’s tussen.

Kijkje in de keuken

Ik kom bij hele verschillende industrieën dankzij mijn werk, dat is heel interessant om overal een kijkje te nemen. Vooral als het een heel concreet product is, zoals bij een vliegtuigbouwer. Vanuit kantoor kijk ik de hangaar in, waar wordt gebouwd aan een nieuw model. Of in de snoepjesfabriek, als je gaat lunchen, loop je langs productie waar duizenden snoepjes langskomen.

Innovatie

Onze afdeling is heel innoverend, ‘re-imagine the possible’ is bij ons echt van toepassing.

Wij automatiseren belastingprocessen op een state of the art manier. Het is leuk om bedrijven en mensen op een andere manier naar belastingen laten kijken. Bijvoorbeeld

het btw-aangifte proces: Normaal gesproken kijkt een belasting afdeling pas aan het eind van de maand of er aanpassingen nodig zijn. Wij bouwen nu in het systeem, dat je meteen na een transactie kijkt of iets anders kan. Het klinkt zo logisch, maar dat doet geen enkel bedrijf.”