Skip to content Skip to footer
Search

Pauline Mbundu-Uitenwerf

Manager Consulting Publieke Sector

Na twee studies en een traineeship bij de gemeente Amsterdam zocht Pauline Mbundu-Uitenwerf een plek om haar carrière te starten. Haar verlanglijstje: uitdagend werk met maatschappelijke impact, liefst in een dynamische omgeving en in ieder geval met slimme mensen. De keus viel op PwC. En twaalf jaar later is ze hier nog lang niet uitgekeken. 

“Bij PwC kun je ontdekken wie je bent”

Pauline Mbundu-Uitenwerf Manager Consulting Publieke Sector

“Ik ben altijd behoorlijk maatschappelijk betrokken geweest. Ik wilde daarom na mijn studies bedrijfscommunicatie en bedrijfskunde aan de slag op een plek waar ik die betrokkenheid vorm zou kunnen geven. Bij PwC ben ik consultant voor de publieke sector en doe ik vooral opdrachten voor de rijksoverheid. Daarin kan ik al heel wat van mijn betrokkenheid kwijt. En daarnaast heb je bij PwC de mogelijkheid om een deel van je tijd aan corporate responsibility-projecten te besteden. Dat betekent concreet dat je maatschappelijke organisaties die ons anders niet kunnen betalen pro bono van advies voorziet. Zo ondersteun ik nu bijvoorbeeld een stichting die regeringsleiders wil helpen om de sustainable development goals te halen. Dat geeft me ook heel veel voldoening.”

Ontplooien

“PwC is zo groot en breed en internationaal dat je hier heel goed kunt ontdekken wie je bent. Waar je hart ligt. Als je al weet wat je wilt, kun je je helemaal ontplooien in die richting. En anders heb je alle kansen om het uit te vinden. In de twaalf jaar dat ik hier nu werk ben ik vakgebieden, projecten en initiatieven tegengekomen waarvan ik geen idee had dat ze bestonden en die ontzettend interessant bleken. En als je wilt, is werken in het buitenland vaak ook een optie. Ik zat voor projecten in Rwanda en Kenia, en trouwens net zo makkelijk in een Nederlandse bouwkeet tussen de bouwhelmen. Je kunt echt alle kanten op.”

Diversiteit

“Diversiteit houdt me erg bezig. En wat dat betreft heb ik PwC de afgelopen jaren wel zien veranderen. Meer kleur, meer verschillende culturen. Als je nu even in de hal zit, komt de hele wereld langs. Van strakke pakken tot gescheurde skinnies tot hijabs. Ik ben ook voorzitter van PwC’s Connected Cultures Network. Dat is een intern netwerk waarmee we binnen PwC het bewustzijn voor elkaars achtergrond willen vergroten. Maar je merkt dat PwC als internationale organisatie gelukkig niet heel eenkennig is. En het is ook echt vanzelfsprekend dat op alle niveaus vrouwen werken.”

Waarden

“Natuurlijk is PwC een resultaatgerichte organisatie en word je uiteindelijk beoordeeld op je bijdrage. Maar het is ook een heel menselijke organisatie met een open cultuur en enorm gedreven collega’s die er echt samen voor gaan. En we hebben waarden die werkelijk gevoeld en geleefd worden. Als je je oriënteert op een plek om je carrière te beginnen of voort te zetten, is het goed om ook naar de waarden van een organisatie te kijken. Zeker in het geval van PwC staan die er niet zomaar.”