Ondanks onduidelijkheid kunnen werkgevers zich al voorbereiden op Brexit

Een jaar voordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat is er voor werknemers en werkgevers nog veel onduidelijk. De verwachting is dat de Brexit in elk geval een grote impact heeft op inwoners van de EU die werken en wonen in het Verenigd Koninkrijk, en omgekeerd.

Terwijl de onderhandelingen over de Brexit in een vergevorderd stadium zijn, zijn er nog veel vragen voor bedrijven en medewerkers. Komen er bijvoorbeeld nieuwe immigratieregels? Wat gebeurt er met de sociale zekerheid en de pensioenrechten? Hoe moeten organisaties communiceren met hun werknemers in deze onzekere tijden?

Brexit biedt bedrijven ook kansen

In een speciale Brexit-publicatie schetsen we de huidige situatie en zoomen de specialisten van PwC in op relevante onderwerpen voor de HR-afdelingen. Volgens Marieke Kees-van der Zwet, PwC-partner en gespecialiseerd in HR-onderwerpen, kunnen bedrijven dit moment ook als een kans zien.

 

Voorzorgsmaatregelen nemen

'Nu is voor bedrijven het goede moment om naar hun personeelsbestand en de onderliggende processen te kijken. Er is momenteel nog genoeg tijd om de mogelijke impact van de Brexit in kaart te brengen en voorzorgsmaatregelen te nemen', aldus Marieke Kees-van der Zwet.

Contact

Marieke Kees-van der Zwet

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 73 46

Nicolien Borggreve

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 50 68

Volg ons