Een blauwdruk voor digitaal succes in zes stappen

Digitale revolutie

De digitale revolutie in de maakindustrie is echt begonnen, en de voordelen die er met name voor de koplopers vallen te behalen zijn enorm. De Nederlandse maakindustrie dreigt de boot te missen als het gaat om digitalisering. Een zorgelijke ontwikkeling, gezien de bijdrage van die industrie aan de Nederlandse economie en onze welvaart. Dit is te terug te voeren op twee elkaar verstekende misvattingen. Veel ondernemers en topmanagers hebben een te rooskleurig beeld van hoe ver hun organisatie is gevorderd op het gebied van digitalisering. Aan de andere kant onderschatten ze de impact die de digitale revolutie op hun bedrijf kan hebben.

Blauwdruk voor digitaal succes

Michel Mulders schreef een serie van zes blogs om bedrijven binnen de bredere maakindustrie bewust te maken van de digitale revolutie die gaande is. Daarnaast schetst hij een stappenplan voor bedrijven om succesvol te zijn in een digitale toekomst.

De blauwdruk voor digitaal succes beschrijft concrete acties die bedrijven kunnen nemen om hun digitale capaciteiten te vergroten met daarbij  voorbeelden hoe andere bedrijven de uitdagingen aanpakken. 

Het stappenplan is gebaseerd op inzichten uit het wereldwijde PwC onderzoek 'Industry 4.0: Building a digital enterprise' en de kennis die is opgedaan bij het begeleiden van vele transformaties. 

“De vaardigheden en kennis van mensen in een bedrijf bepalen uiteindelijk het verschil tussen succes en falen van een digitale transformatie.”

Michel Mulders

Contact

Michel Mulders

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 31 65

Volg ons