Cyberdreiging belangrijk aandachtspunt voor CEO's van familiebedrijven

Uitkomsten CEO Survey voor private en familiebedrijven 

Aan de jaarlijkse PwC CEO-survey hebben 722 CEO’s van private en familieondernemingen meegewerkt. Graag delen wij de belangrijkste uitkomsten met u. Wat speelt er bij CEO’s van deze ondernemingen, waar liggen ze wakker van en waar zijn ze juist positief over?

De belangrijkste bevindingen:

  • Cyberdreiging, onzekerheid op de wereldmarkt en een tekort aan digitaal talent zijn nog steeds belangrijke aandachtspunten voor de CEO's.
  • Ondanks bovenstaande zorgen zegt 85% van de CEO's dat ze enigszins zelfverzekerd/ zeer zeker zijn over de financiële vooruitzichten van hun organisatie in de komende 12 maanden
  • 74% van de CEO's maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van digitaal talent onder hun personeel, en 50% zegt dat het erg of enigszins moeilijk is om digitaal talent aan te trekken
  • CEO's waarderen hun relatieve autonomie en zijn te spreken over de mate van transparantie en de bedrijfscultuur, intern beleid en strategieën.
  • CEO’s scoren hoog op de behoefte om vertrouwen op te bouwen tussen hun senior management en het personeel van hun organisatie, en slechts 19% is het ermee eens dat dergelijk vertrouwen in hun organisaties afneemt (vergeleken met 20% voor CEO's van overheidsbedrijven).

Contact

Diederik van Dommelen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 39 55

Volg ons