Handboek jaarrekening 2020

Financiële verslaggeving in Nederland, jaarrekening 2020 is hét handboek voor iedereen die met (externe) financiële verslaggeving te maken heeft: accountants, controllers, administrateurs en andere financieel deskundigen. Hiermee heeft u een handzame en toegankelijke uitleg van de regelgeving over financiële verslaggeving, inclusief praktische voorbeelden en zichtbare referenties naar wetteksten en RJ-alinea’s.

Financiële verslaggeving in Nederland, jaarrekening 2020 gaat in op jaarrekeningen over verslagjaren die op of na 1 januari 2020 beginnen. Hierbij hebben wij gebruikgemaakt van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving, jaareditie 2019. Alle veranderingen die tot 1 juni 2020 in de regelgeving voor de jaarverslaggeving zijn doorgevoerd, worden in dit handboek behandeld. Voor uw gemak hebben we ze bovendien samengevat in het eerste hoofdstuk.

Dit boek richt zich op Nederlandse wetgeving en de uitwerking daarvan in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving. In dit handboek vindt u tevens de hoofdlijnen van de International Financial Reporting Standards (IFRS) die in 2020 van kracht zijn, voor zover er belangrijke verschillen zijn tussen IFRS en de Nederlandse regelgeving.

Om deze publicatie te kunnen downloaden, dient u onderstaand formulier in te vullen.

Required fields are marked with an asterisk(*)

Soort bedrijf

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement (inclusief internationale gegevensuitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Hugo van den Ende

Hugo van den Ende

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 364 51 09

Volg ons