Asset & Wealth Management Revolutie - Het omarmen van exponentiële verandering

30/10/17

De kracht van inzichten gebruiken om u vooruit te helpen

De veranderingen in de asset & wealth managementindustrie versnellen nu in een exponentieel tempo. Hoewel de sector de komende tien jaar op groei is voorbereid, moeten asset- en vermogensbeheerders zakelijke revolutionairen worden, zelfs verstoorders, als ze willen overleven en bloeien. Nu is het tijd voor actie.

In een vervolg op ons rapport Asset Management 2020 - A Brave New World zijn de besproken belangrijke veranderingen sindsdien versneld en geëvolueerd. In ons rapport hebben we nu geschetst hoe de zes gamewisselaars zijn getransformeerd in vier belangrijke trends die volgens ons de komende jaren de aard en structuur van de industrie zullen veranderen.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Vier trends zullen de industrie radicaal veranderen:

Kopersmarkt

De machtsverschuiving naar beleggers versnelt, waardoor de prijzen voor zowel vermogensbeheerders als vermogensbeheerders dalen.

Beleggers en toezichthouders duwen de provisies naar beneden. Meer regelgeving, concurrentie en nieuwe toetreders verstoren de waardeketen. Naarmate goedkope producten marktaandeel winnen en grotere spelers profiteren van schaalvoordelen, zal er sprake zijn van verdere consolidatie en nieuwe vormen van samenwerking.

 

View more

Digitale technologieën: do or die

De technologie zal alle gebieden van de industrie verstoren.

De industrie heeft een digitale technologieachterstand. Hoe goed bedrijven technologie omarmen zal helpen om te bepalen welke bedrijven zullen opbloeien in de komende jaren.

View more

Financiering van de toekomst

Er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor winstgevende groei.

Vermogensbeheerders vullen de financieringstekorten als gevolg van de wereldwijde financiële crisis. Hun betrokkenheid bij niches als handelsfinanciering, peer-to-peer-leningen en infrastructuur zal drastisch toenemen. Door mensen te helpen bij het sparen voor hun oude dag, naarmate overheden terugtreden, zal ook de groei worden ondersteund.

 

View more

Resultaten zijn van belang

Beleggers willen specifieke resultaten in plaats van stijlgerichte fondsen.

Actieve, passieve en alternatieve strategieën zijn bouwstenen geworden voor multi-asset, resultaatgerichte oplossingen. Bedrijven moeten ofwel de schaalgrootte hebben om multi-asset oplossingen te creëren, ofwel tevreden zijn als leveranciers van bouwstenen.

View more

Tijd om te handelen

Sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009 zijn de krachten van de regelgeving, de technologie en de felle concurrentie de aanzet geweest tot transformaties (Andere lettergrootte, zie Global pagina als voorbeeld).

Deze periode van heruitvinden zal de komende jaren versnellen, waardoor de sector zich opnieuw moet voorstellen. Over vijf tot tien jaar zullen minder bedrijven veel meer activa aanzienlijk goedkoper beheren. Technologie zal van vitaal belang zijn voor het hele bedrijf. De industrie zal nieuwe mogelijkheden hebben gevonden om marges te herstellen.
Het is tijd om in actie te komen.

Strategie

Vermogensbeheerders moeten efficiënter en ondernemender zijn en voorbereid zijn op succes in sommige gebieden en op mislukking in andere gebieden. Alle bedrijven moeten zicht hebben op het landschap van morgen, een duidelijke strategie hebben en hun onderscheidend vermogen kennen. Zij moeten hun bedrijfsstructuur reorganiseren om de differentiërende capaciteiten te ondersteunen en elders kosten te besparen. Zoals het een tijd van grote veranderingen betaamt, moeten zij een langetermijnvisie hebben, radicale stappen zetten en investeren in de strategische opbouw van hun bedrijf.

Technologie

Elk bedrijf moet een technologiebedrijf worden. Kunstmatige intelligentie, robotica, big data en blokketen transformeren de industrie. Technologie zal bepalen welke bedrijven de winnaars zijn in een snel veranderend landschap.

Talent

Oude manieren om mensen in dienst te nemen en te voeden veranderen. Er zijn nieuwe vaardigheden nodig en nieuwe arbeidsmodellen moeten worden omarmd. De aanwerving en het behoud van de beste mensen zal meer dan ooit afhangen van diversiteit en inclusie, en van de behoeften van de hele persoon. Talent is een wereldwijde uitdaging en uitstekende mensen met leiderschapsvaardigheden zullen absoluut van vitaal belang zijn als bedrijven zichzelf opnieuw uitvinden - door nieuwe landen, nieuwe technologieën, andere distributiekanalen en geavanceerde producten aan te boren.

Contact

Patrick Heisen

Patrick Heisen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 59 70

Volg ons