Vraag buitenlandse btw vóór 1 oktober terug

22/08/18

Heeft u in 2017 facturen met btw ontvangen uit andere Europese lidstaten dan kunt u deze btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Uw teruggaafverzoek moet vóór 1 oktober 2018 bij de Belastingdienst binnen zijn. Dit kan enkel digitaal via uw persoonlijke pagina op het webportaal van de Belastingdienst. Heeft u hiertoe nog geen toegang, dan is onmiddellijke actie nodig.
 

Teruggaaf digitaal indienen

Ondernemers die facturen met btw uit een ander EU-land hebben ontvangen, kunnen deze btw terugvragen wanneer aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. Het teruggaafverzoek kan via de daarvoor bestemde website van de Nederlandse Belastingdienst worden gedaan. Dit verzoek moet vóór 1 oktober 2018 zijn ingediend.

Het teruggaafverzoek kan enkel via uw persoonlijke pagina op het webportaal van de belastingdienst worden ingediend. Daarvoor heeft u een inlogcode nodig. Als u een teruggaafverzoek wilt doen en een dergelijke inlogcode nog niet heeft, adviseren we u deze direct aan te vragen om nog tijdig de terugvraag in te kunnen dienen.
 

Voorwaarden teruggaafverzoek

De door u betaalde buitenlandse btw komt voor teruggaaf in aanmerking wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd,
  • U bent geen btw verschuldigd in het land waar u btw terugvraagt, en
  • U gebruikt de goederen en diensten waarop de btw-facturen betrekking hebben, voor met btw belaste bedrijfsactiviteiten.

Met vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen met uw PwC btw-adviseur.
 

Contact

Jochem Kijftenbelt

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 45 01

Volg ons