Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Privégebruik - Inzicht in uw btw-correctie 2018

11/01/19

Aan het eind van ieder jaar moet u de btw-correctie voor het privégebruik berekenen en in de laatste btw-aangifte van dat jaar verwerken. In de publicatie ‘Privégebruik – Inzicht in uw btw-correctie 2018’ beschrijven wij de correcties die zijn opgenomen in de btw wet- en regelgeving.

In deze publicatie beschrijven wij de verschillende correcties op hoofdlijnen waardoor u een goed inzicht krijgt in de huidige stand van zaken.

De volgende correcties komen aan bod: verbod op aftrek van horeca-btw, Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting 1968 (hierna BUA), btw-heffing over fictieve prestaties waaronder privégebruik van de auto van de zaak en privégebruik van zakelijk geëtiketteerde onroerende zaken.

In de praktijk vormt de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak meestal het grootste financiële belang. Wij besteden in deze publicatie daarom extra aandacht aan deze correctie.

Deze publicatie 'Privégebruik – Inzicht in uw btw-correctie 2018' bevat geen uitputtend overzicht van alle relevante regels en jurisprudentie.

Wilt u na het lezen van deze publicatie meer informatie over deze btw-correcties en de mogelijkheden voor uw onderneming? Neemt u dan contact op met uw PwC btw-adviseur. Die helpt u graag verder.

Contact

Jochem Kijftenbelt

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 801 92 27

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Volg ons