Corporate Treasury Solutions

In recente jaren zijn nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor de treasurer ontstaan. De belangrijkste komen van een volatiele economie, de groei van bedrijfsactiviteiten in emerging markets en de impact van nieuwe regulering die invloed hebben op de treasurer en zijn organisatie, direct of indirect.

Bij welke uitdagingen en kansen kan PwC u helpen

Een belangrijke vraag voor de treasurer is dan ook hoe de treasury afdeling voorbereid kan worden op de toekomstige eisen van de constant veranderende business PwC kan u daarbij van dienst zijn bij de volgende onderwerpen:

 • Herdefiniëren van treasury

  Op welke manier zou de treasurer betrokken moeten zijn bij het bepalen van standaarden voor treasury processen buiten de conventionele treasury functie, bijvoorbeeld in een Shared Service Centre of business operation – operational payments, liquiditeits- en cash management, cash forecasting, management van werkkapitaal, counterparty risk management, FX risk management, commodity risk management – wie is eigenaar van deze processen en hoe gaan deze processen veranderen als gevolg van nieuwe regelgeving en technologie?
 • Cash en payment technologie; hoe haal je alles er uit wat er in zit?

  Hoe implementeer en gebruik je technologie zodat treasury en payment systemen optimaal draaien, zeker binnen een internationale onderneming?
 • Treasury accounting

  Hoe zullen nieuwe accounting regels voor treasury instrumenten van invloed zijn op de organisatie; begrijp je ze en is er een effectief antwoord op de impact van nieuwe accounting standaarden op treasury activiteiten?
 • Impact op belastingen van treasury

  De veranderingen binnen het fiscale domein, vooral de vergrote focus op transfer pricing binnen treasury en de financieringsstructuur; wat betekend dit voor de manier waarop treasury functioneert.
 • Risico buitenlandse valuta

  Is er voldoende zicht op, begrip van, en een gepast antwoord op de recente volatiliteit? PwC kan treasurers ondersteunen bij het managen van FX risico in een nog volatielere en meer internationale omgeving.
 • Commodity risk

  Wat is de aanpak van het managen van key commodity prijs risico’s en hoe beïnvloed dit de supply chain en procurement in samenwerking met treasury?