Optimale strategie executie

Bekijk deze pagina in: English

Strategie-executie: een kwestie van uitvoeren

Onderscheidend zijn van de concurrentie is een voortdurende uitdaging voor zakelijke dienstverleners. Een extra grote uitdaging, omdat in het huidige economische klimaat veel opdrachtgevers drukken op prijs. Tastbaar toegevoegde waarde bieden is de enige mogelijkheid om te ontsnappen aan deze negatieve prijsspiraal.

In veel strategische plannen die wij zien, spelen de volgende aspecten een belangrijke rol: vernieuwing van het verdienmodel, flexibilisering van de kostenstructuur, product- en procesinnovatie en onderscheidend gedrag van medewerkers. De sector is zich er zeer bewust van dat toegevoegde waarde bieden cruciaal is om de concurrentiepositie te behouden.

Helaas laat de uitvoering van de strategie te wensen over. De waan van de dag is vaak sterker dan het consequent sturen op de implementatie van de nieuwe strategie. Uit onderzoek blijkt dat circa 70% van de strategische plannen uiteindelijk misloopt op de executie.

Zo kunnen wij u helpen

PwC helpt zakelijke dienstverleners om hun strategie consistent en consequent te vertalen naar inrichting van de organisatie. Dat doen we vanuit de volgende verschillende dimensies: medewerkers, processen, technologie en structuur. Een goede strategie heeft namelijk alleen effect als de organisatie daar optimaal op is afgestemd.

Samen met onze opdrachtgevers ontwerpen wij deze blauwdruk. We zorgen er bovendien voor dat daar vervolgens ook concreet op kan worden gestuurd. Net zoals dat nu gebeurt in de dagelijkse operatie. Want ook voor de executie van de strategie geldt: ‘What get’s measured, get’s done!’

Specifieke diensten die wij kunnen bieden

  • Strategie-review: Een objectieve blik van buiten op uw strategische plannen. Vanuit ruime ervaring met strategieontwikkeling en met kennis van de sector.
  • Maestro® Performance Insights Workshop: Een compacte management workshop die is gericht op prestatieverbetering van de organisatie en is gebaseerd op internationale best practices.
  • Organisatie-inrichting: Inrichting/aanpassing van de organisatie (structuur, processen, medewerkers en technologie) vanuit de strategische doelen van uw onderneming.
  • Operationalisering van de strategie: Opzetten van eenvoudige dashboards. Van daaruit kan worden gestuurd op executie van de strategie