Benchmark Detachering 2010 - 2011

Positivisme en waakzaamheid

Voor het vierde achtereenvolgende jaar presenteren wij ons benchmarkonderzoek onder detacheringsbureaus. Het onderzoek richt zich op het jaar 2010 en het eerste halfjaar van 2011.

Aan ons benchmarkonderzoek hebben dit jaar 15 grote en middelgrote detacheringsbureaus deelgenomen met een gezamenlijke omzet van € 1,3 miljard. Aangezien bijna alle deelnemers ook vorige jaar deel hebben genomen schetst de benchmark een goed beeld van de trends en ontwikkelingen in de markt van de afgelopen jaren.

Het onderzoek heeft weer een aantal interessante inzichten opgeleverd waarbij het goede nieuws is dat de omzetdalingen uit 2009 en 2010 achter de rug lijken en de omzet in 2011 weer is gegroeid. Daarbij is een groot deel van de deelnemers in staat geweest de krimp van de afgelopen jaren goed op te vangen; kosten worden goed beheerst en leeg- en verloop van personeel nam verder af.

Andere ontwikkelingen zijn de toenemende afhankelijkheid van grote klanten, de grote impact van social media op de bedrijfsvoering en de breed gedeelde strategische doelstelling om ondernemerschap in de branche te stimuleren.

Wilt u meer weten over ons benchmarkonderzoek? Neem dan contact op met Martin Bond, +31 (0)88 792 50 58.

Voor een afspraak klikt u op bovenstaande button. Na het invullen van uw gegevens wordt u binnen 3 werkdagen teruggebeld voor een afspraak