Verslag Seminar Solvency II – Oplossing voor continue aantoonbare kwaliteit

Seminar Solvency II – Oplossing voor continue aantoonbare kwaliteit

Door wetgeving als Solvency II ervaren veel verzekeraars een toenemende druk om de datakwaliteit op orde te krijgen. Het is van belang om de impact van data beheersbaar te maken door de brondata en de daarop volgende bewerkingen in het rapportageproces structureel te bewaken. In november 2012 hebben wij ons tijdens het eerste Solvency II data seminar gericht op de impact van slechte data op de reserves en de SCR. Op 14 maart 2013 organiseerden wij, in samenwerking met ValueCare (www.valuecare.nl), een tweede Solvency II seminar over data. Onder de aanwezigen bevonden zich vrijwel alle grote verzekeraars, en ValueCare heeft zich daarmee geïntroduceerd in de verzekeringsbranche.

Tijdens het seminar stond onze praktisch toepasbare oplossing voor continue aantoonbare kwaliteit, genaamd ‘Continuous Monitoring’, centraal. Met ‘Continuous Monitoring’ kan de overlap tussen controles worden verwijderd, verbeterd en geautomatiseerd. Voordelen hiervan zijn:

 • direct (door simpelere, betere en goedkopere controles)
  - aantoonbare kwaliteit
  - betrouwbare cijfers en (klant)rapportages
 • indirect (als bijproduct)
  - meer grip op de operatie/processen
  - helderheid eigenaarschap datakwaliteit
  - verhoogde klanttevredenheid

De combinatie PwC en ValueCare zorgt ervoor dat het conceptuele denken van PwC operationeel wordt gemaakt door de technologie van ValueCare. Dit stelt u in staat om uw controls beter, sneller en goedkoper uit te voeren. Bovendien is deze ‘Continuous Monitoring’ oplossing toepasbaar op al uw data. Hierdoor bent u in staat uw interne beheersing rondom data naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen en te houden. Ook richting uw stakeholders kunt u zo inzichtelijk maken hoe uw organisatie aan de laatste ontwikkelingen rondom datamanagement en datakwaliteit voldoet.

Wilt u meer informatie over datakwaliteit, ‘Continuous Monitoring’, of onze Solvency II seminars?
Neem dan vooral contact met ons op.