Mens en cultuur

Solvency II ingebed in uw organisatie

Wanneer bent u als verzekeraar Solvency II compliant? Als de Pillar 1-modellen op orde zijn, de onder Pillar 2 vereiste functies zijn ingericht, de ORSA is uitgevoerd en de onder Pillar 3 benodigde gegevens kunnen worden geleverd, voldoet u aan de eisen.

Maar hoe zorgt u ervoor dat het risicogedreven denken onderdeel wordt van uw organisatie, nadat het Solvency II-programma is afgerond?

Geef de menselijke aspecten voldoende aandacht

Thomas Steffen, de voormalige voorzitter van CEIOPS (nu EIOPA) zei het al: ‘Solvency II is not just about capital. It is a change of behaviour’. Wanneer de menselijke en organisatorische aspecten van Solvency II onvoldoende aandacht krijgen, kunt u mogelijk niet blijven voldoen aan de wettelijke eisen. Want alle modellen en infrastructuur ten spijt: uw mensen vormen de kern van uw organisatie.

Zo kan PwC u helpen

Wij hebben scans ontwikkeld waarmee we voor uw organisatie de aandachtspunten in kaart kunnen brengen. Op basis van wat Solvency II nastreeft, kijken we onder meer naar de mensstrategie, het organisatieontwerp, performance management en belonen, talentmanagement, learning & development, leiderschap en cultuur, en verandermanagement.

Daarnaast hebben wij inhoudelijke en HR-specialisten beschikbaar om u te ondersteunen in de uitvoering: denk aan onder meer aan het opzetten van trainingen, change management en coaching. Zodat ook uw HR-management ‘Solvency II proof’ wordt.

Wilt u meer weten over onze aanpak en ervaringen met de mens- en cultuuraspecten, neem dan vrijblijvend contact op met Bas van de Pas.