Waardering

Onafhankelijke vastgoedwaardering waarmee u verder kunt

Misschien belegt u in kantoren of u huurt panden voor een winkelketen. U wilt een woningproject ontwikkelen, de concurrent inclusief vastgoed overnemen of een buitenlandse vestigingslocatie van de hand doen. In al die gevallen wilt u de vastgoedwaarde zwart op wit vaststellen. Wij kunnen de waardering uitvoeren, toegesneden op uw waarderingsvraag.

Vertrouwelijk en onafhankelijk advies

Een vastgoedwaardering is veelal vereist voor op de balans. Banken vragen vaak om een waardering door een onafhankelijke partij. U wilt misschien vertrouwelijk van gedachten wisselen over uw vastgoedwaarde of u zoekt een second opinion over de huidige marktwaarde of huurprijs. Wellicht heeft u vragen over uw huisvesting, locatiekeuzes of de sustainability van uw vastgoed. Bij al deze onderwerpen is het belangrijk te weten dat de waarderingsspecialisten van PwC niet worden gedreven door reciprociteit of belangenverstrengelingen – onze onafhankelijk is een groot goed.

Waardering gebaseerd op alle relevante aspecten

U weet als geen ander dat de bepaling van marktwaarde meer is dan een simpele rekensom. De omgeving van het vastgoed is belangrijk, het gebruiksnut, de functionaliteit en duurzaamheid. Is het verhuurd of staat het leeg en hoe staat de markt er op dit moment bij? Om tot een actuele waarde te komen, putten we uit onze omvangrijke referentiedatabase. En uit de denkkracht van onze analisten natuurlijk.

‘In-control’ over het waarderingsproces

De vastgoedexperts van PwC zorgen ervoor dat elk waarderingsproces optimaal verloopt. Ze organiseren verantwoordelijkheden, processen en informatiestromen. Uiteraard zijn ze op de hoogte van alle bestaande wet- en regelgeving en van te verwachten wijzigingen. Met onze hulp bent u ‘in-control’ over uw waarderingsprocessen en zijn uw resultaten (ook fiscaal) maximaal.

Antwoorden vanuit breed perspectief

Onze registertaxateurs (RT-gecertificeerd, MRICS) en vastgoedadviseurs werken nauw samen met PwC-collega’s die beschikken over brede kennis van accountancy en belastingen. Daarom doen wij meer met uw waarderingsvraag. We formuleren een antwoord waarin we ook oog hebben voor het perspectief van de belastinginspecteur en de accountant.