Structuring

Vastgoedinvesteringen vereisen optimale structuur

Onder druk van wet- en regelgeving werken beleggers en gebruikers aan de professionalisering van het vastgoedbeheer. Regulering stelt strenge eisen aan de structurering van vastgoedfondsen, maar ook de fiscale aspecten van de structuur worden door beleggers kritisch beoordeeld op robuustheid. Deze omstandigheden vragen om een brede benadering waarin zowel fiscaal-juridische, financiële als organisatorische aspecten een plek hebben. PwC zorgt daarvoor, zodat u nooit wordt verrast.

Fiscaal-juridische structurering

Fiscale optimalisatie wordt steeds meer in evenwicht gebracht met marktperceptie en beheersbaarheid. De markt en toezichthouders vragen om eenvoud en transparantie. Onze vastgoedspecialisten kennen de nieuwste regelgeving en weten uit ervaring welke structuren marktconform zijn. Binnen die grenzen kunnen we adviseren over de fiscaal meest effectieve structuur.

Financiële structurering

Hoewel fiscale aspecten vaak doorslaggevend zijn voor een structuurkeuze, groeit het belang van een goede financiering van de portefeuille. Hoeveel financiert u uit eigen vermogen? Wilt u misschien obligaties uitgeven?  En welke combinatie van bankleningen wilt u gebruiken? De beleggers en financiers van vandaag beoordelen uw structuur nauwgezet voordat ze met u in zee gaan. Wij adviseren u er graag over.

Organisatorische structurering

Naast een goede fiscale en financiële structuur moet u de organisatie slim inrichten. Veranderende regelgeving, zoals de AIFM Directive voor vastgoedfondsen, stelt eisen aan uw governance, risicomanagement en informatiemanagement.

Veranderende eisen en regels

Hoe gaat u uw interne en externe beheerfuncties inrichten? Voor de gebruikers van vastgoed gaan de IFRS regels veranderen. Welke impact heeft dit op de inrichting van uw corporate real estate functie? Wij kennen de veranderende eisen die vanuit markt en regelgeving op u afkomen. Vanuit die kennis leveren we u een geïntegreerd advies.