Risicomanagement

Sterke marktpositie door transparantie en beheersing

Wie met vastgoed werkt, neemt risico’s. Kiest u expliciet welke risico’s u wilt lopen? En hoe verantwoordt u de beheersing van die risico’s tegenover aandeelhouders en andere belanghebbenden? Onze vastgoeddeskundigen adviseren u hier graag over. Zo weet u op elk moment waar u aan toe bent en blijft u de concurrentie een stap voor.

Voorsprong op de concurrentie

In de vastgoedsector is risicomanagement steeds vaker een strategisch onderdeel van de bedrijfsvoering. Begrijpelijk, want beleggers en financiers vragen erom. Ook zijn risicomanagement en transparantie belangrijke thema’s in de richtlijnen van brancheorganisaties. Vastgoedfondsen die een transparant systeem voor risicomanagement hebben, onderscheiden zich van hun concurrenten.

Risicoprofiel en risicomanagement

De mate van risico die u wilt lopen, moet aansluiten bij uw strategie en financiële mogelijkheden. De vastgoedexperts van PwC ondersteunen u bij het vaststellen van uw risicoprofiel en het formuleren van een onderscheidend beleid voor risicomanagement.

Instrumenten op maat

Desgewenst voeren we een quick scan uit, een nulmeting, een uitgebreidere portefeuillescan of een risicomonitor. Instrumenten die speciaal zijn ontworpen voor de vastgoedsector. Beschikt u al over een systeem voor risicomanagement en wilt u zekerheid over de effectiviteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor een onafhankelijke second opinion.

Interne beheersing en portefeuillerisico

Bij de interne beheersing richten we ons voornamelijk op de organisatorische, financiële en fiscale aspecten van de bedrijfsvoering. Daarnaast onderzoeken we de risico’s van beleggings- en ontwikkelportefeuilles en analyseren we welke beheersmaatregelen u kunt nemen. Ook adviseren we hoe u hierover het meest effectief kunt communiceren naar belanghebbenden, zowel intern als extern.

Zekerheid over de risicoparagraaf

Wat zijn de belangrijkste onzekerheden waarmee financiers, beleggers, ontwikkelaars en gebruikers te maken krijgen? Uw klanten, aandeelhouders en toezichthouders hechten terecht veel waarde aan een transparante risicoparagraaf waarin deze vraag wordt beantwoord. Wij adviseren u bij het opstellen ervan en bij de toetsing.