Due Diligence

Alle gegevens helder voor alle partijen

Beschikken over dezelfde informatie is cruciaal bij het verhandelen van vastgoed en het aangaan of verbreken van allianties. De koper wil een degelijke analyse van het object, de verkoper wil essentiële informatie het liefst in een keer aan alle gegadigden presenteren. Voor alle partijen kan PwC Real Estate door onafhankelijke due-diligenceonderzoeken de gegevens helder krijgen.

Commercial due diligence

De aankoop van vastgoed moet waarde toevoegen aan uw vastgoedstrategie. Welke landen bieden toekomst als de koper een portefeuille wil opbouwen in Europa? Onze specialisten maken een kritische analyse van potentieel vastgoed.

Financial due diligence

Een taxatierapport biedt niet altijd voldoende zekerheid voor een correcte prijs. Bevatten de onderliggende huurcontracten bijvoorbeeld geen verborgen risico’s? Onze experts analyseren de historische gegevens voor een gedegen projectie van toekomstige opbrengsten.

Tax due diligence

Belastingtechnische aspecten moeten inzichtelijk zijn voor aankoop. Zo onderzoeken onze Tax-specialisten btw-kwesties in meegekochte huurcontracten en zorgen ze voor een correcte toepassing van fiscale regelgeving.

Operational and post-deal services

Aangekocht vastgoed moet ingebed worden in de bestaande operationele structuur. Ook kunnen onze specialisten problemen oplossen die aan het licht komen in de financial en tax due-diligenceonderzoeken.

IT due diligence

Wat is de waarde van bestaande IT-systemen en wat kost de aansluiting op de bestaande structuur? Onze IT-experts maken een analyse en verzorgen de systeemintegratie.

Accounting services

Voorafgaand aan de aankoop maken wij een analyse van de effecten op de jaarrekening. Na aankoop realiseren wij de verwerking in de jaarrekening.

Vendor due diligence

Een verkopende partij die met potentiële analisten wil onderhandelen, krijgt meerdere analisten over de vloer met dezelfde vragen. Wij kunnen als onafhankelijke partij de informatie verzamelen en communiceren. Ook denken wij al in een eerdere fase mee over de optimale exitstrategie.