Deal Advisory

Transacties die waarde toevoegen

Waardecreatie is de voornaamste reden voor overname of aankoop van een vastgoedportefeuille. Tegelijkertijd vormt de complexiteit van deze trajecten een groot risico. PwC ondersteunt en begeleidt u hier graag bij. Zo voorkomt u dat hobbels onderweg de meerwaarde tenietdoen en beoogde synergievoordelen niet uitkomen.

Aan- of verkoop vastgoed

Het draait allemaal om voorbereiding en kennis. Omdat u niet dagelijks met overnames of aankoop van gehele portefeuilles bezig bent, staan onze specialisten u graag terzijde. De exacte invulling is afhankelijk van uw situatie. Of het nu gaat om de aan- of verkoop van een vastgoedonderneming of een vastgoedportefeuille: u neemt een verregaande beslissing waarin al uw bedrijfsspecifieke kenmerken moeten worden meegenomen.

Begeleiden transactieproces

Welke strategische plannen u ook heeft, wij kunnen elk aspect van het transactieproces begeleiden. Van de (lokale) marktanalyse, de intentie, de synergieplanning en het opstellen van een financieel model tot het fiscaal structureren van de transactie. Natuurlijk kunnen we ook waarderingen vaststellen en de fiscale, financiële, commerciële en operationele due-diligenceonderzoeken uitvoeren. We adviseren bij het aantrekken van financiering of het vinden van de juiste kopers of participanten. De belangen van de klant zijn altijd het uitgangspunt van onze dienstverlening. En vertrouwelijkheid staat daarbij voorop.

Lokale vastgoedkennis

Wanneer u voor uw toekomst over de grenzen kijkt, is kennis van de lokale situatie cruciaal. Zo verschilt de huizenmarkt in Duitsland sterk van die in Nederland. En kent u de eisen die aan een Turks bouwproject worden gesteld? Door ons internationale netwerk hebben we wereldwijd toegang tot specifieke, lokale informatie over vastgoed, kandidaat-kopers en -verkopers, netwerken en markten, en lokale wet- en regelgeving.