Corporate real estate

Bekijk deze pagina in: English

Vastgoed is een cruciaal bedrijfsmiddel. Na personeel is het doorgaans de tweede kostenpost. Bovendien hebben beslissingen over vastgoed vaak consequenties voor een langere periode. De deskundigen van PwC helpen u bij het formuleren van een solide huisvestingsstrategie. Voor nu en in de toekomst.  

Drie kernvragen

Kantoren, fabrieken, winkels, hotels, magazijnen. Vestigingen in binnen- of buitenland. Hoe u uw vastgoedbeleid het best kunt organiseren, hangt af van uw specifieke situatie. Onze specialisten denken graag met u mee over de drie kernvragen op huisvestingsgebied:

  1. Sluit mijn huisvestingsbeleid aan op de strategie van mijn onderneming?

    Hoe meer vermogen er in uw vastgoed zit, hoe minder er overblijft voor uw kerntaken. Door organische groei, fusie of gewijzigde strategische keuzes kan het zijn dat uw huisvestingsbeleid aan revisie toe is. Wat is uw kernvoorraad? Welke panden kunt u voordeliger benutten via ‘sale and lease back’? Kiest u in onzekere situaties voor huurcontracten of juist voor koop? Wij vertalen uw ondernemingsstrategie naar een concreet vastgoedbeleid.

  2. Hoe kan ik mijn vastgoed zo efficiënt mogelijk beheren?

    U wilt al uw aandacht richten op uw primaire bedrijfstaken. Dan is het belangrijk om heldere beslissingen te nemen over uw vastgoedbeheer. Beschikt uw eigen beheerafdeling over voldoende capaciteit en expertise of is uitbesteding gunstiger? Wij analyseren uw situatie en adviseren over eventuele aanpassingen op organisatorisch, financieel, fiscaal en operationeel gebied.

  3. Hoe organiseer ik de financiering en de kosten?

    Voor het verkrijgen van vastgoedfinanciering vragen banken meer dan ooit om een heldere ondernemingsstrategie. Daarnaast zijn er allerlei financiële en fiscale instrumenten die bij een juiste toepassing veel voordeel kunnen opleveren. En bent u al voorbereid op de nieuwe IFRS-leasingregels die vanaf 2013 van kracht zijn? Wij staan u met raad en daad terzijde.