Fusies en overnames

Welke strategische keuzes maakt ú?

Het is voor ondernemers in de transport- en logistieksector van groot belang om marktconcentraties door fusies en overnames op de voet te volgen. Concurrentieverhoudingen vragen om een heldere focus. Onze experts helpen u de juiste beslissingen te nemen, zodat u uw strategische doelstellingen optimaal kunt verwezenlijken.

Verkoop en aquisitie
Wie aan het begin staat van een fusie- of overnameproces, wordt geconfronteerd met een groot aantal vragen. Waarom zou u uw onderneming eigenlijk verkopen? Wat wilt u met een acquisitie bereiken? Hoe realiseert u een transactie met een minimaal risico en een optimale prijs? Hoe zet u een professioneel verkoopproces op? Hoe vindt u een geschikte overnamekandidaat en op welke wijze pakt u vervolgens het biedingsproces aan?

Overnamekandidaten en potentiële kopers
Als onafhankelijke, deskundige partij kan PwC u optimaal assisteren bij het beantwoorden van deze vragen. We beschikken over een wereldwijd netwerk dat onder meer toegang biedt tot overnamekandidaten en potentiële kopers.

Begeleiding van A tot Z
Is uw strategie eenmaal bepaald, dan begeleiden we het transactieproces, adviseren u over het waarderen van een onderneming en voeren we due diligence-onderzoek uit. Daarbij kijken we niet alleen naar de financiële, fiscale en juridische aspecten, maar ook naar onderwerpen als HR en IT. Wij helpen u bij het arrangeren van een financiering en het opzetten van de beste fiscale transactiestructuur.