Transfer Pricing

De invloed van Transfer Pricing op uw internationale belastingpositie

Zakendoen over de grens vergt kennis van de wijze waarop de transacties financieel worden afgehandeld en vastgelegd. Niet alleen de onderneming zelf, ook de belastingdiensten in de verschillende landen waar u zakendoet, hebben belang bij een accurate vastlegging. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers op het uitdagende gebied van Transfer Pricing.

Beslagen ten ijs

Transfer Pricing is een uitdagend vakgebied. De snelheid in het internationale zakenverkeer is groot. De uitdagingen voor ondernemingen zijn daardoor groter dan ooit. Als u internationaal en daarmee grensoverschrijdend zakendoet, behoort u goed na te denken waar betalingen worden verricht en inkomsten worden geboekt. Voor belastingdiensten vormen uw zakelijke transacties een terrein waar ze een helder zicht op willen hebben. Het is dus aan u, als ondernemer, om goed beslagen ten ijs te komen.

Kostenbesparing

Onze specialisten zijn goed op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen die nodig zijn om het optimale rendement uit Transfer Pricing te halen, of u nu zakendoet met externe partijen of binnen een holding met eigen werkmaatschappijen. De wet- en regelgeving over het vastleggen van uw informatie wordt telkens verscherpt. Door uw transfer pricing activiteiten op een transparante wijze weer te geven in uw boekhouding kunt u mogelijke problemen met de belastingautoriteiten voorkomen.

Reputatie

De Transfer Pricing specialisten van PwC hebben wereldwijd een uitstekende reputatie. Zij hebben veel ervaring in de fiscale aspecten van grensoverschrijdende transacties opgebouwd door nauwe samenwerking met een groot aantal internationaal opererende organisaties en door het delen van kennis binnen ons internationale netwerk rondom internationale belastingafspraken.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Gerichte adviezen voor het bepalen van zakelijke eisen en het ontwikkelen van de geëigende belastingstrategieën
  • Begeleiding bij uw (internationale) belastingopgaven
  • Processen voor het verstrekken van vergelijkbare gegevens van derden ter ondersteuning van uw verrekenprijzen (transfer prices)
  • Health checks voor het vaststellen en analyseren van risico's, prioriteiten en planningskansen