Werk en pensioen

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Ook zonder economische groei maakt vergrijzing één ding duidelijk: de war on talent eindigt nooit en de concurrentiestrijd blijft hevig. Het pensioenstelsel staat onder druk, zelfs als we werken tot 67 of ouder. Het is maar de vraag of we voldoende dekkingsgraden behouden. U zult dan ook nu stappen moeten ondernemen.

 

DC-regeling

Wetgever moet regeling beschikbare premie handje helpen

Lees meer

Pensioenfondsen

Plan van aanpak voor keuze nieuw bestuursmodel

Lees meer

Beloning

Beperken van inkomensverschillen bij grote bedrijven is niet zaligmakend

Lees meer

Pensioenakkoord

Verdere versobering pensioenopbouw, de belangrijkste punten op een rij

Lees meer

WVA Onderwijs

Bereik afdrachtvermindering onderwijs ter discussie

Lees meer

 
 
 
 
 
 

Publicaties


Multinationals willen flexibele maar houdbare pensioenregeling

Multinationals moeten op korte termijn belangrijke knopen doorhakken over de vormgeving van een nieuwe pensioenregeling voor hun personeel. De risico’s van de huidige pensioenregelingen vinden ze te groot maar ze worstelen met de vraag hoe ze het pensioenrisico op een verantwoorde wijze bij de werknemer kunnen leggen.
Lees meer

Over het spel en de knikkers 2014

De jaarlijkse publicatie ‘Over het spel en de knikkers – fiscale beloningsinstrumenten’ is verschenen voor 2014. Dit jaar is er vanzelfsprekend veel aandacht voor de werkkostenregeling, die nu dan toch met ingang van 2015 verplicht moet worden ingevoerd. De fiscale aspecten van de vele vergoedingen en verstrekkingen die u als werkgever aan uw werknemers kunt geven vormen ook in deze editie de basis.
Lees meer

Redesigning Pensions

In de publicatie Redesigning Pensions geeft PwC inzicht in de trends en ontwikkelingen van de Nederlandse pensioenen, op basis van de jaarlijkse evaluatie van de IAS 19 pensions (informatieverschaffing van bedrijven in de Nederlandse AEX25).
Lees meer

PwC’s NextGen: A global generational study

Onderzoek naar de houding en het gedrag van PwC-medewerkers die behoren tot de millennial-generatie (geboren tussen 1980-1995). Deze studie onder 44.000 PwC’ers wereldwijd kan ook voor andere grote ondernemingen van waarde zijn.
Lees meer

Delivering results through talent - The HR challenge in a volatile world - Talent pack 15th CEO survey

The talent crisis is no longer a problem of the future. It is here and now and is threatening business growth and economic prosperity.
Lees meer

Transport & Logistics 2030: Volume 5: Winning the talent race

Het onderzoek Transportation & Logistics 2030 is gericht op het formuleren van strategieën om talent management binnen bedrijven in de Transport & Logistiek sector te verbeteren.
Lees meer

Millennials op het werk

De komende jaren zullen millennials bepalend zijn op de werkvloer. Millennials hechten veel belang aan opleidingsmogelijkheden en een goede werk-privé balans.
Lees meer

Making your international mobility strategy work

For the world’s leading organisations, deployment of talent is key to success. Whatever the mission - sharing knowledge, implementing management processes, expanding business into new territories - assignees provide the fuel for global growth.
Lees meer

The war for talent goes public

Hoe kunnen overheden concurrerend blijven in de zoektocht naar talent? Dit visiedocument hebben we samen met de Young Global Leaders van het World Economic Forum opgesteld om de dialoog aan te moedigen over gemeenschappelijke arbeidsmarktvraagstukken van overheden wereldwijd.
Lees meer

Engaging your pivotal talent

Behoudt u de juiste werknemers met de juiste redenen? Organisaties focussen vaak te weinig op sleutelrollen op de werkvloer. Dit rapport onderzoekt hoe organisaties hun belangrijkste werknemers identificeren en binden.
Lees meer

Workforce inclusion: maximizing business performance

Vliegt uw toptalent onder de radar of benut het zijn volledige potentieel? Het is tijd om meer diverse werkomgevingen te creëren die ieder talent de kans bieden om zijn prestaties te verhogen en innovaties te ontketenen. Dit rapport van PwC US helpt u bij deze uitdaging.
Lees meer

10Minutes on transforming HR

PwC US neemt u in hun bekende 10Minutes mee in HR en vertelt u hoe u op tijd en op de juiste plek kunt voorspellen wat de behoeftes van uw talenten zijn. Hun visie: sluit uw HR-model weer aan op de business.
Lees meer

Contact

Henk van Cappelle

Partner HRS
Tel: +31 (0)88 792 63 53
E-mail


Alfred Lagendijk

Partner Pensioenen
Tel: +31 (0)88 792 63 50
E-mail

  

Multimedia

Interessante links

Human Resource Consulting

Advies op het gebied van mens en organisatie.
Lees meer

Executive Reward

Beloningsoplossingen, marktomstandigheden en strategie.
Lees meer

HRS

De juiste mensen op de juiste plek krijgen.
Lees meer

Pensions, Actuarial & Insurance Services

Pensioenvraagstukken interdisciplinair benaderd.
Lees meer

Employee Tax

Hebt u uw personeels- en loonadministratie optimaal ingericht?
Lees meer

International Assignments

Welke internationale mobiliteitsvraagstukken spelen in uw organisatie?
Lees meer

Volg ons
Volg ons op LinkedIn Volg ons op Facebook Blijf op de hoogte van PwC én de markt Bezoek ons online videokanaal