Succesvol rapporteren over duurzaamheid

Deze tweedaagse training heeft als doel u in staat te stellen duurzaamheidsverslaggeving op te zetten en te integreren in het al aanwezige verslaggevingsproces.

Het integreren van niet-financiële informatie in externe verslaggeving volgens de richtlijnen van GRI

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de strategische agenda van ondernemingen. Steeds meer organisaties realiseren zich dat duurzaamheid een grote impact heeft op hun bedrijfsvoering en op de kansen en risico’s in de markt. De aandacht voor duurzaamheid gaat gepaard met externe verantwoording over het beleid en de prestaties op dit gebied. Het toenemende strategische belang van duurzaamheid zorgt ervoor dat duurzaamheidsinformatie steeds vaker wordt opgenomen in de reguliere jaarverslaggeving onder de vlag van integrated reporting. Effectieve verslaggeving over duurzaamheidsaspecten helpt investeerders talent aan te trekken en te behouden, stakeholders te betrekken en de reputatie van de onderneming te versterken.

Structureren en monitoren

Hoe kun je effectief rapporteren over duurzaamheidsinformatie zoals veiligheid, mensenrechtenissues in de keten, ontwikkeling van medewerkers, CO2 of afvalvermindering? Het Global Reporting Initiative (GRI) is het wereldwijd gezaghebbende raamwerk om te rapporteren over niet-financiële informatie. De GRI-richtlijnen voor duurzaamheidsverslaggeving helpen organisaties om duurzaamheidsinformatie te structureren, te monitoren en effectief te communiceren naar stakeholders.

Voor wie?

Tot de doelgroep behoren controllers, communicatieverantwoordelijken, internal auditors en duurzaamheidscoördinatoren. De training staat ook open voor andere geïnteresseerden.

Na afloop:

  • Kent u de basisprincipes van duurzaamheidsverslaggeving en de GRI-richtlijnen
  • Kent u het gehele proces van duurzaamheidsverslaggeving
  • Kunt u inschatten welke duurzaamheidsonderwerpen en indicatoren relevant zijn voor de rapportage van uw organisatie
  • Kunt u duurzaamheidsverslaggeving integreren met het aanwezige verslaggevingsproces
  • Kunt u geloofwaardig over niet- financiële aspecten communiceren in een verslag dat aansluit bij de wensen van uw stakeholders
  • Kent u de waarde van duurzaamheidsverslaggeving en de externe assurance hierover

Door wie?

De training wordt verzorgd door ervaren trainers van PwC. Zij zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe G4-richtlijnen en bij de uitvoer van de Nederlandse Transparantiebenchmark. Door de inzet van zowel kennis als relevante markt- en onderwerpervaring zorgen zij voor een optimaal trainingsresultaat.

Wie is de trainer?

  • Anouk Wentink, Manager PwC

Programme

In collaboration with you we will customize the training programme to fit your organization's specific needs.

Date

A date will be set in consultation with you.

PE hours Accountants

The training courses of the Academy meet the requirements for Permanent Education of the NBA. By completing this masterclass, accountants (AA and RA) receive PE hours. The certificate of attendance will be provided within 4 weeks after the traning session has ended.

PE points RC’s

By completing this training course, registered controllers receive PE points. The certificate of attendance will be provided within 4 weeks after the training session has ended.

Costs

According to your wishes you will receive a customized offer for this training course, free of obligation.

Information

For more information about this training course please fill in our inhouse contact form. We will contact you to discuss a customized training programme for you and your co-workers, so we can provide you an offer that suits your needs. 

Location

This training course can be given on location at your business premises or at a PwC location of your choice.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman
Director
Tel: +31 (0)88 792 86 70
E-mailadres

Volg ons