Regulation

Governance, Risk & Compliance in telecom
Regulation
 

Regulation, Auctions & Cost Modelling

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) probeert in Nederland een level playing field te scheppen waarin eerlijke concurrentie mogelijk is. Vanwege het grote maatschappelijk belang van een goede telecom-infrastructuur krijgt ook u onvermijdelijk hiermee te maken. Wij kunnen u adviseren over alle reguleringsvraagstukken.

Waar moet u rekening mee houden?

Door investeringen in nieuwe netwerken (mobiel en glasvezel) en de opkomst van over the top diensten (Whatsapp, Netflix) verandert de telecommarkt snel. Ook speelt de overheid een steeds actievere rol, om juist balans te vinden tussen consumentenbelang en investeringen ten behoeve van innovatie. Voor telecombedrijven en overheid spelen vragen als:

  • Welke argumenten kan een bedrijf zinvol inbrengen in consultaties van de regelgever?
  • Wat is de impact van nieuwe regelgeving?
  • Hoe beïnvloedt regelgeving de investeringsbereidheid van de markt?
  • Wat zijn de kosten van de gereguleerde diensten, en wat zouden die zijn in een volledig concurrerende markt?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik compliant ben met regelgeving?
  • Hoe waardeer ik spectrum dat geveild gaat worden, en welke veilingstrategie hanteer ik?

Zo kunnen wij u helpen

Op basis van onze economische en econometrische expertise hebben wij veel ervaring opgebouwd met reguleringsvraagstukken. Zowel in Nederland als daarbuiten. Wij kunnen u helpen bij kostenmodellering, de bepaling van kapitaalkosten en regulatory accounting. Ook adviseren we u graag over prijsstrategie bij veranderende regelgeving en over spectrumveilingen.