Volop kansen voor telco's in de cloud

Bekijk deze pagina in: English

Traditionele telecombedrijven doen hun uiterste best om meer aan te bieden dan alleen network-connectivity en infrastructuur. Cloud en connectivity zorgen samen voor de flexibiliteit en mobiliteit die de veeleisende consument tegenwoordig wenst, zowel zakelijk als privé. Met hun distributienetwerken, winkelketens, klantgerichte processen, facturatieprocessen en samenwerkingsverbanden zijn telecombedrijven prima gepositioneerd om een ecosysteem neer te zetten dat de selectie, management en optimalisatie van clouddiensten aan de klant versimpeld. Het leveren van clouddiensten vereist echter wel een ander business model, dat wordt gekenmerkt door selfservice, online, en een hoge mate van standaardisatie in een eenvoudig delivery model.

Cloud

De huidige opbrengsten uit de cloud vormen voor veel telecombedrijven nog slechts een klein deel van de totale omzet. Veel spelers zijn op zoek naar nieuwe verdienmodellen en ingangen in de snelgroeiende cloudmarkt. Om innovatieve en onderscheidende diensten te kunnen bieden worden in toenemende mate partnerships aangegaan. Dit is een complex traject, maar een telecombedrijf dat hier succesvol in is kan unieke cloudproposities in de markt zetten.

Complete cloudstrategie

PwC adviseert telecombedrijven hoe zij end-to-end de cloud kansen kunnen benutten. Wij ondersteunen telecombedrijven met een complete commerciële en operationele cloudstrategie en business-transformatie. En met adviezen op het gebied van bijvoorbeeld IT-transformatie, cybersecurity, dataprivacy, cloud-assurance, customer-journey, M&A en integratie.