Tax Management Maturity Model (T3M)

View this page in: English

Een end-to-end tax risk management methodologie

De noodzaak om juiste fiscale data te rapporteren wordt steeds groter. Wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen nopen tot een hogere mate van fiscale transparantie dan voorheen. Hoe gaat een organisatie met deze uitdaging om? Door een efficiënte inrichting van de fiscale functie in de organisatie, het Tax Control Framework (TCF). Dat is makkelijk gezegd. Maar hoe krijg je de strategie, processen, mensen en technologie optimaal op elkaar afgestemd? Om deze vraag te beantwoorden heeft PwC het Tax Management Maturity Model (T3M) ontwikkeld. Een methodologie met bijbehorende online tooling leidt de organisatie op een praktische manier naar een op maat gemaakte TCF die aan de wensen van de organisatie voldoet.

T3M bestaat uit 6 bouwblokken die zijn geïnspireerd op COSO. Hierdoor sluit de T3M methodologie aan bij OECD en IFRS standaarden. T3M maakt de tax risk management concreet en tastbaar. Werkt mijn fiscale strategie? Zitten we op één lijn met de business? Zijn we klaar voor de nieuwe uitdagingen die ons te wachten staan? Welke rol kan technologie spelen bij ons data management? Kortom zijn we echt ‘in control’?

T3M is de standaard reporting en communication tool die de volwassenheid(‘maturity’) van een TCF meet. Het is een multi-tax en breed inzetbare oplossing, die zowel interne (audit committee, management rapportages) als externe (belastingdiensten, externe auditors) communicatie ondersteunt.

Als u meer informatie over T3M wil ontvangen, of toegang wil krijgen tot een demo van de tool, dan kunt u contact met ons opnemen.

 

T3M Highlights

 

Highlights

  • End-to-end tax risk management methodologie
  • Geïnspireerd op COSO
  • Bouwblokken voor uw Tax Control Framework (‘TCF’)
  • Vaststellen van huidig en gewenst TCF maturity level
  • Kijkt naar de gehele fiscale functie
  • Multi-tax, kijkt naar alle soorten belastingen
  • Ondersteunt bij het communiceren van uw TCF naar in- en externe stakeholders
  • Mogelijkheid om te benchmarken met vergelijkbare organisaties
  • Ondersteund door het wereldwijde PwC netwerk
  • Vernieuwd webdesign, ook te gebruiken op mobile devices

 

Wat kunnen wij voor u doen

Introducteren Introduceren
Introduceren van onze methodologie en de tool bij de belangrijkste stakeholders in uw organisatie.

 

Samenwerken Samenwerken
Samen met u, door middel van workshops of een serie interviews, het model invullen de huidige en gewenste maturity levels vaststellen van het Tax Control Framework.

 

Rapportage en aanbevelingen Rapportage en aanbevelingen
Opstellen van een rapport met een samenvatting van de uitkomsten van het model, en de aanbevelingen om uw tax management te verbeteren.

 

T3M nazorg T3M Nazorg
Wij kunnen u ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en optimalisatie van het Tax Control Framework en het tax operating model, zodat u op het gewenste maturity level staat.

 

Download de flyer