Onderwijsactualiteiten

Twitter LinkedIn Facebook

Voorbereid zijn op verslagjaar 2016!

Zoals u van ons gewend bent, organiseren we ook dit jaar de training Onderwijsactualiteiten.

Tijdens deze training wordt u geïnformeerd over de belangrijkste actuele ontwikkelingen in het onderwijs op het gebied van jaarverslaggeving, controleprotocol, extern financieel toezicht, fiscaliteit en actuele technologische ontwikkelingen in het onderwijsveld. In verschillende interactieve sessies wordt door in het onderwijs gespecialiseerde trainers direct de vertaling gemaakt naar uw praktijksituatie. Bovendien is er gedurende de training voldoende tijd om met de trainers en andere deelnemers te discussiëren over de mogelijke gevolgen van de ontwikkelingen op uw werkzaamheden en uw instelling.
Wederom een mooie gelegenheid om met een vliegende start en de meest actuele kennis de jaarafsluiting 2016 te vervolgen en met uw collega’s bij te praten en ervaringen te delen.

Na afloop van de training:

  • beschikt u over kennis van nieuwe wet- en regelgeving en de gevolgen op de jaarrekeningen 2016 in PO, VO, MBO, HBO en WO en de laatste ontwikkelingen ten aanzien van het Bestuurs- en RvT-verslag, alsmede de jaarrekening volgens RJ 660;
  • heeft u inzicht in de gevolgen van de wijzigingen in het onderwijsaccountantscontroleprotocol 2016;
Download de brochure van deze training
Datum 22 februari
Tijd 09:00 - 17:00
Locatie Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-
  • bent u bekend met de meest recente ontwikkelingen en issues, voortvloeiend uit het financieel toezicht door de Inspectie van het Onderwijs;
  • bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen ten aanzien van o.a. de WNT en de Continuïteitsparagraaf;
  • heeft u inzicht in de voor u meest relevante ontwikkelingen in de fiscaliteit (waaronder de btw, de loonheffingen met onder meer de Wet DBA/modelovereenkomsten en de vennootschapsbelasting) en de mogelijke gevolgen hiervan voor uw instelling;
  • heeft u kennisgemaakt met enkele actuele technologische ontwikkelingen in het onderwijs, inclusief security en privacy.

U ontvangt de volgende praktische uitwerkingen:

  • een geactualiseerd model jaarrekening 2016 (ontwikkeld door PwC);
  • onderwijscontroleprotocol 2016;
  • een overzicht met de Richtlijnen, status en ingangsdatum;
  • interessante artikelen omtrent bovenstaande thema’s.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor de financieel verantwoordelijken in het College van Bestuur, financieel directeuren, hoofden bedrijfsvoering en controllers/administrateurs van een PO-instelling, een VO-instelling, een MBO-instelling respectievelijk een HO-instelling (HBO en WO). 

Trainers

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de brede sectorgroep Onderwijs van PwC. Jos Vermeulen en Richard Boonman zijn uw facilitators gedurende de gehele dag, in samenwerking met fiscale specialisten én IT specialisten.

Programma

09:00 - 9:30 uur Ontvangst
09:30 - 09:45 uur Introductie 
09:45 - 11:30 uur  Onderwijsaccountantsprotocol 2016, jaarverslaggeving, topics en financieel toezicht IvhO (deel 1) 
11:30 - 11:45 uur Pauze 
11:45 - 12:45 uur  Onderwijsaccountantsprotocol 2016, jaarverslaggeving, topics en financieel toezicht IvhO (deel 2) 
12:45 - 13:15 uur Lunch 
13:15 - 13:30 uur  Quiz 
13:30 - 15:00 uur  Fiscale actualiteiten (inclusief wet DBA / modelovereenkomsten) 
15:00 - 15:15 uur  Pauze 
15:15 - 16:15 uur  Technologische ontwikkelingen in het onderwijs, inclusief security en privacy 
16:15 - 16:30 uur Rondvraag en evaluatie 
16:30 uur  Afsluiting en netwerkborrel 
Download de brochure van deze training
Datum 22 februari
Tijd 09:00 - 17:00
Locatie Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-

Datum en deelname

Trainingstijden: 9.30 – 16.30 uur

PE-uren voor accountants (AA en RA) 

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 6 PE-uren. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Inhouse mogelijkheden

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de casuïstiek meer op uw organisatie laten aansluiten (voor zover het voorgeschreven programma dit toelaat)? Dat kan! Wij verzorgen deze training ook Inhouse, zodat de opzet en inhoud zo goed mogelijk aansluit bij actuele vraagstukken binnen uw eigen organisatie. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 695,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en afsluitende netwerkborrel. Meer informatie over onze speciale kortingsregeling vindt u hier.

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Download de brochure van deze training
Datum 22 februari
Tijd 09:00 - 17:00
Locatie Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-

Locatie 

PwC Eindhoven
Adres
Route via Google Maps

Download de brochure van deze training
Datum 22 februari
Tijd 09:00 - 17:00
Locatie Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-