Onderwijsactualiteiten

Twitter LinkedIn Facebook

Download de brochure van deze training
Datum 16 februari
24 februari
Tijd 09:00 - 16:30
Locatie Utrecht
Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-

Voorbereid zijn op verslagjaar 2015!

the Academy organiseert elk jaar de training 'Onderwijsactualiteiten', hierin wordt u geïnformeerd over actualiteiten jaarverslaggeving, controle protocol, regelgeving en fiscaliteit.
In verschillende interactieve sessies wordt door in het onderwijs gespecialiseerde trainers direct de vertaling gemaakt naar uw praktijksituatie. Bovendien is er gedurende de training voldoende tijd om met de trainers en andere deelnemers te discussiëren over de mogelijke gevolgen van de ontwikkelingen op uw werkzaamheden en uw instelling. Kortom, zoals u van ons gewend bent, een mooie gelegenheid om met een vliegende start en de meest actuele kennis de jaarafsluiting 2015 te vervolgen en met uw collega’s bij te praten en ervaringen te delen.

Na afloop van de training

  • beschikt u over kennis van de uitwerking van impact op de jaarrekeningen 2015 in PO, VO, MBO en HO en de laatste ontwikkelingen ten aanzien van het Bestuurs- en RvT-verslag, alsmede de jaarrekening volgens RJ 660;
  • heeft u inzicht in de gevolgen van de wijzigingen in het onderwijsaccountantsprotocol 2015;
  • bent u bekend met de meest recente ontwikkelingen en issues, voortvloeiend uit het financieel toezicht door de Inspectie van het Onderwijs;
  • bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen ten aanzien van o.a. de WNT en de Continuïteitsparagraaf;
  • heeft u inzicht in de voor u meest relevante ontwikkelingen in de fiscaliteit en de mogelijke gevolgen hiervan, evenals de audit-of-tax;
  • beschikt u over actuele kennis rondom arbeidsrecht in het onderwijs (met een focus op zzp’ers, Wet werk en zekerheid en transitievergoedingen). Dit is een nieuw en actueel thema in onze jaarlijkse training.

Indien u deel neemt aan deze training ontvangt u de volgende praktische uitwerkingen

  • Een geactualiseerd model jaarrekening 2015 (ontwikkeld door PwC);
  • Onderwijsaccountantsprotocol 2015;
  • Een overzicht met de Richtlijnen, status en ingangsdatum;
  • Interessante artikelen omtrent bovenstaande thema’s.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor de financieel verantwoordelijken in het College van Bestuur, financieel directeuren, hoofden bedrijfsvoering en controllers/administrateurs van een Primair Onderwijs instelling, een Voortgezet Onderwijs instelling, een MBO instelling respectievelijk een HO instelling.

Trainers

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de brede sectorgroep Onderwijs van PwC. Jos Vermeulen, Evert Onderdelinden, Paul Geurten, Charlotte Engel en Anja van der Linden zijn uw facilitators.

Download de brochure van deze training
Datum 16 februari
24 februari
Tijd 09:00 - 16:30
Locatie Utrecht
Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-

Programma

9:30 - 9:45 uur Introductie
9:45 - 11:30 uur Onderwijsaccountantsprotocol 2015, jaarverslaggeving, topics en financieel toezicht IvhO (deel 1)
11:30 - 11:45 uur Pauze
11:45 - 12:45 uur Onderwijsaccountantsprotocol 2015, jaarverslaggeving, topics en financieel toezicht IvhO (deel 2)
12:45 - 13:15uur Lunch
13:15 - 14:45 uur Fiscale actualiteiten
14:45 - 15:00 uur Pauze
15:00 - 16:15 uur Risicomanagement (inclusief PwC’s ‘In control’-scan)
16:15 - 16:30 uur Rondvraag en evaluatie
16:30 uur Afsluiting en netwerkborrel
Download de brochure van deze training
Datum 16 februari
24 februari
Tijd 09:00 - 16:30
Locatie Utrecht
Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-

Data en deelname

Trainingstijden: 9.30 – 16.30 uur

PE-uren voor accountants (AA en RA) 

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 6 PE-uren. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Inhouse mogelijkheden

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de casuïstiek meer op uw organisatie laten aansluiten (voor zover het voorgeschreven programma dit toelaat)? Dat kan! Wij verzorgen deze training ook Inhouse, zodat de opzet en inhoud zo goed mogelijk aansluit bij actuele vraagstukken binnen uw eigen organisatie. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 695,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en afsluitende netwerkborrel. Meer informatie over onze speciale kortingsregeling vindt u hier.

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Download de brochure van deze training
Datum 16 februari
24 februari
Tijd 09:00 - 16:30
Locatie Utrecht
Eindhoven
Certificaat 6 PE
Prijs € 695,-

Locaties

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps

PwC Eindhoven
Adres
Route via Google Maps