Nieuw schoolgebouw? Hoe zit het met de btw?

Uw schoolgebouw? Hoe zit het met de btw?

Onderwijshuisvesting is actueel. De afgelopen jaren zijn veel nieuwe schoolgebouwen in bijvoorbeeld PO en VO gerealiseerd. Door de onderwijsinstellingen zelf of - vanwege hun wettelijke taak – door gemeenten. Ook het middelbaar en hoger beroepsonderwijs merken dat nieuwe onderwijsvormen, samenwerking met bedrijfsleven en technologische vernieuwing impact hebben op hun huisvesting. 

Complexe btw-vraagstukken rond het beheer en de exploitatie van hun panden zijn hierbij aan de orde van de dag. In module 3 van de fiscale leergang leert u de huidige fiscale ontwikkelingen rondom Onderwijshuisvesting en het vastgoedbeleid.

In deze training leert u:

  • welke btw op huisvestingkosten voor uw instelling aftrekbaar is;
  • over de samenloop van btw en overdrachtsbelasting;
  • welke btw-vrijstellingen gelden bij verhuur van verkoop van vastgoed en hoe u dit toe kunt passen voor uw instelling;
  • aan de hand van concrete praktijksituaties risico’s te herkennen en kansen te benutten.

Na het theoretische gedeelte gaat de groep (bij voldoende deelnemers uit beide groepen) uiteen in een PO/VO groep en een BVE/HO/ WO groep. In de groepen behandelen we specifieke vraagstukken die u voorafgaand aan de training hebt ingediend.

Na afloop van deze training:

  • kent u de belangrijkste btw- en overdrachtsbelastingregels rond onderwijsvastgoed;
  • weet u welke invloed die regels hebben op huisvestingbeslissingen;
  • bent u in staat btw-risico's en kansen bij nieuwbouw van uw onderwijsinstelling te signaleren en hier op in te spelen;
  • hebt u inzicht in de praktische administratieve uitwerking als het (nieuw)bouwbesluit is genomen.

Voor wie?

De training is bestemd voor bestuurders, controllers, financieel verantwoordelijken en andere betrokkenen bij huisvestingszaken.

Programma

De ontvangst voor deze training is vanaf 12.30 uur met een lunch. De training start om 13:00 en eindigt om 17.00 uur met een netwerkborrel.

Datum 

17 november 2014

PE-uren accountants (RA/AA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 4 PE-uren per training. 
U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname per post.

PE Punten RC's

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 4 PE punten per training. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname per post. 

Kosten

De kosten van de training bedragen € 495,- vrijgesteld van btw. Er geldt een speciaal tarief indien u alle modules volgt.
Meer informatie over onze speciale kortingsregelingen vindt u hier.

Inschrijving

Wilt u zich inschrijven voor één van deze trainingen, dan zien wij uw inschrijving graag twee weken voor de start van de training tegemoet. Mocht u zich nog willen inschrijven na deze sluitingsdatum, neemt u dan even telefonisch contact met ons op.

Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op: pwc-academy@nl.pwc.com.

Locatie

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps