Basistraining Jaarverslaggeving in het onderwijs

Basistraining Jaarverslaggeving in het onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de hand van een jaarrapportage, bestaande uit een jaarverslag en een jaarrekening. Hier komt veel bij kijken. U dient inzicht te hebben in alle vereisten vanuit de wet- en regelgeving binnen de betreffende onderwijssector.

Bent u recent gestart binnen de onderwijssector en/of gaat u voor het eerst een jaarrapportage voor uw onderwijsinstelling opstellen? Dan is deze training iets voor u!  Op 10 december 2014 organiseren wij de basistraining ‘Jaarverslaggeving in het Onderwijs’ voor financieel medewerkers in PO, VO en MBO. Tijdens deze interactieve training leert u de basisprincipes voor jaarverslaggeving van uw onderwijsinstelling volgens RJ 660 en krijgt u inzicht in de vereisten vanuit het Onderwijsprotocol OCW/EZ.

Na afloop van de training

  • Kent u de vereisten voor het opstellen van de jaarrekening, op basis van de Regeling Jaarverslaggeving Onderwijs/RJ 660.
  • Heeft u inzicht in de vereisten vanuit het Controleprotocol OCW/EZ.
  • Heeft u inzicht in de onderwijsspecifieke jaarrekeningposten en bijbehorende toelichtingen en kunt u dit toepassen in de praktijk.
  • Kent u de verslaggevingsvereisten ten aanzien van derivaten en Rijks gegarandeerde leningen.
  • Bent u bekend met de begrippen "Bezoldiging Bestuurders" en de 'WNT' en heeft u hiermee geoefend aan de hand van een casus.
  • Kent u het verschil tussen financiële rechtmatigheid c.q. algemene rechtmatigheid.
  • Bent u bekend met het kasstroomoverzicht en de waarde hiervan.
  • Beschikt u over een geactualiseerd model jaarrekening 2013 (ontwikkeld door PwC).
  • Weet u aan welke vereisten het jaarverslag dient te voldoen.
  • Beschikt u over concrete handvatten voor het maken van een jaarwerkdossier.

Voor wie?

Deze training is primair gericht op controllers, administrateurs, financiële directeuren en medewerkers planning & control van een Primair- of Voorgezet Onderwijsinstelling respectievelijk een MBO instelling. 

Programma

 08:30  Ontvangst
 09:00  Start training
 16:30  Afsluiting training

Datum

10 december 2014

PE-uren Accountants

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 6 PE uren. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

PE-punten RC’s

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE punten per module. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

Kosten

De kosten van de training bedragen € 595,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en borrel.
Meer informatie over onze speciale kortingsregelingen vindt u hier.

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de gewenste trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Inhouse mogelijkheden

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Inhouse trainingen zijn maatwerk: welke onderwerpen en casussen (uit uw eigen organisatie) aan bod komen, bepalen we samen met u, evenals de locatie en eventuele specifieke sprekers. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps