Basistraining Jaarverslaggeving in het onderwijs

Twitter LinkedIn Facebook

Basistraining Jaarverslaggeving in het onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de hand van een jaarrapportage, bestaande uit een jaarverslag en een jaarrekening. Hier komt veel bij kijken. U dient inzicht te hebben in alle vereisten vanuit de wet- en regelgeving binnen de betreffende onderwijssector.

Heeft u een nieuwe baan in de onderwijssector, een nieuwe (financieel administratieve) rol gekregen binnen uw onderwijsinstelling, of merkt u dat uw kennis van de jaarverslaggeving niet meer actueel is? Tijd om aandacht te besteden aan uw basiskennis van jaarverslaggeving in het Onderwijs!

Na afloop van de training

  • Kent u de vereisten voor het opstellen van de jaarrekening, op basis van de Regeling Jaarverslaggeving Onderwijs/RJ 660.
  • Weet u aan welke vereisten het jaarverslag dient te voldoen.
  • Weet u wat de thema’s WNT, doordecentralisatie, passend onderwijs en/of prestatieafspraken voor uw instelling kunnen betekenen.
  • Bent u bekend met het kasstroomoverzicht en de waarde hiervan.
  • Hebt u inzicht in de vereisten vanuit het Controleprotocol OCW/EZ.
  • Hebt u inzicht in de onderwijs specifieke jaarrekeningposten en bijbehorende toelichtingen.
  • Bent u bekend met de begrippen ‘Bezoldiging bestuurders’ en de ‘WNT’ en kunt u dit toepassen in de praktijk.
  • Kent u het verschil tussen financiële rechtmatigheid c.q. algemene rechtmatigheid.

Voor wie?

Deze training is primair gericht op controllers, administrateurs, financiële directeuren en medewerkers planning & control van een Primair- of Voorgezet Onderwijsinstelling respectievelijk een MBO instelling. 

Programma

 08:30  Ontvangst
 09:00  Start training
 16:30  Afsluiting training

Data en deelname

  • 10 december 2015 (speciaal voor PO/VO en het MBO) - PwC Utrecht
  • 16 december 2015 (speciaal voor het HO) - PwC Utrecht

Trainingstijden: 9:00 – 16:30 uur

PE-uren voor accountants (AA en RA) 

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 6 PE-uren. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Inhouse mogelijkheden

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de casuïstiek meer op uw organisatie laten aansluiten (voor zover het voorgeschreven programma dit toelaat)? Dat kan! Wij verzorgen deze training ook Inhouse, zodat de opzet en inhoud zo goed mogelijk aansluit bij actuele vraagstukken binnen uw eigen organisatie. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 795,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en afsluitende netwerkborrel. Meer informatie over onze speciale kortingsregeling vindt u hier.

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

 

Locatie

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps