Basistraining Jaarverslaggeving in het onderwijs

Basistraining Jaarverslaggeving in het onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de hand van een jaarrapportage, bestaande uit een jaarverslag en een jaarrekening. Hier komt veel bij kijken. U dient inzicht te hebben in alle vereisten vanuit de wet- en regelgeving binnen de betreffende onderwijssector.

Heeft u een nieuwe baan in de onderwijssector, een nieuwe (financieel administratieve) rol gekregen binnen uw onderwijsinstelling, of merkt u dat uw kennis van de jaarverslaggeving niet meer actueel is? Tijd om aandacht te besteden aan uw basiskennis van jaarverslaggeving in het Onderwijs!

Na afloop van de training

  • Kent u de vereisten voor het opstellen van de jaarrekening, op basis van de Regeling Jaarverslaggeving Onderwijs/RJ 660.
  • Weet u aan welke vereisten het jaarverslag dient te voldoen.
  • Weet u wat de thema’s WNT, doordecentralisatie, passend onderwijs en/of prestatieafspraken voor uw instelling kunnen betekenen.
  • Bent u bekend met het kasstroomoverzicht en de waarde hiervan.
  • Hebt u inzicht in de vereisten vanuit het Controleprotocol OCW/EZ.
  • Hebt u inzicht in de onderwijs specifieke jaarrekeningposten en bijbehorende toelichtingen.
  • Bent u bekend met de begrippen ‘Bezoldiging bestuurders’ en de ‘WNT’ en kunt u dit toepassen in de praktijk.
  • Kent u het verschil tussen financiële rechtmatigheid c.q. algemene rechtmatigheid.

Voor wie?

Deze training is primair gericht op controllers, administrateurs, financiële directeuren en medewerkers planning & control van een Primair- of Voorgezet Onderwijsinstelling respectievelijk een MBO instelling. 

Programma

 08:30  Ontvangst
 09:00  Start training
 16:30  Afsluiting training

Datum

  • 10 december 2014 voor PO/VO en MBO
  • 15 december 2014 speciaal voor HO

PE-uren Accountants

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 6 PE uren. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

PE-punten RC’s

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE punten per module. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

Kosten

De kosten van de training bedragen € 595,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en borrel.
Meer informatie over onze speciale kortingsregelingen vindt u hier.

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de gewenste trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Inhouse mogelijkheden

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Inhouse trainingen zijn maatwerk: welke onderwerpen en casussen (uit uw eigen organisatie) aan bod komen, bepalen we samen met u, evenals de locatie en eventuele specifieke sprekers. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps