Internal audit: ‘back to basics'

Tijd om uw internal audit kennis weer op peil te brengen?

In deze training krijgt u een actueel inzicht in alle relevante stappen binnen het internal audit proces. Wij nemen u mee vanaf de initiële risicoanalyse, via de planning, voorbereiding en uitvoering tot en met het opstellen van de eindrapportage. Bij iedere stap in dit auditproces bespreken wij de aanpak, delen wij praktische ervaringen met u en leert u de de meest recente ontwikkelingen toe te passen aan de hand van relevante cases.

U krijgt met deze training concrete handvatten om uw internal audits nog effectiever en efficiënter uit te voeren. Eerder verkregen kennis en methodieken worden weer verfrist en geactualiseerd, zodat u in staat bent om als internal auditor de meest waardevolle audits juist uit te voeren. Daarmee investeert u in uw toegevoegde waarde!  

Voor wie?

Deze training is bestemd voor ervaren internal auditors die werkzaam zijn bij diverse soorten organisaties. De training behandelt vooral de internal auditaanpak, maar ook wordt aandacht besteed aan de rol van internal audit in het geheel van internal governance.

De training gaat onder meer in op:

 • De reikwijdte van internal audit en de raakvlakken met financial en IT audits; 
 • Het ontwikkelen van toegesneden referentiemodellen;
 • De verschillende soorten beheersmaatregelen, inclusief ‘soft controls’; 
 • De efficiënte uitvoering van het veldwerk en hoe te komen tot een evenwichtige oordeelsvorming; 
 • Het opstellen van relevante auditrapportages en het vergroten van de acceptatie van internal audits.

Na afloop van de training bent u in staat om:

 • De unieke positie en competenties van de internal audit functie te onderkennen;
 • Het auditproces van begin tot eind zelfstandig te kunnen doorlopen en/of aan te sturen;
 • Behandelde methoden en technieken toe te passen bij uw internal audits;
 • Verkregen actuele inzichten over het uitvoeren van internal audits te delen met uw collega’s.

Trainers

 • De hoofdtrainer is Jan Driessen. Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van internal auditing bij diverse organisaties en is verantwoordelijk voor de internal audit services praktijk van PwC. Tevens is hij sinds 1996 verbonden aan het Executive Internal Auditing Programme van de Universiteit van Amsterdam.
 • Jan Driessen verzorgt deze training samen met andere zeer ervaren adviseurs van PwC, waaronder Bas Wakkerman en Irene op den Buijs. Alle trainers hebben ruime ervaring op het gebied van internal auditing binnen en buiten Nederland.  

Programma dag 1

09:00 Ontvangst en registratie
09:30 Start training
12:30 Lunch
17:00 Afsluiting training met netwerkborrel

Programma dag 2

09:00 Ontvangst en registratie
09:30 Start training
12:30 Lunch
17:00 Afsluiting training met netwerkborrel

Data 

 • Dag 2 op 27 oktober 2014

PE-uren voor accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen deze training krijgen accountants 6 PE-uren per dag. Wij verstrekken u een certificaat van deelname ná afloop van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE-punten per dag. Wij verstrekken u een certificaat van deelname ná afloop van de training.
 

Tijd en investering

De ontvangst van de training is vanaf 9.00 uur en de eerste trainingsdag eindigt om 17.00 uur met een netwerkborrel. De kosten van de training bedragen € 1.495,-. Dit bedrag is vrijgesteld van btw en inclusief trainingsmateriaal, lunch en borrel. 
Meer informatie over onze speciale kortingsregelingen vind u hier.

Inschrijving

Wilt u zich inschrijven voor deze training, dan zien wij uw inschrijving graag 2 weken voor de start van de training tegemoet. Mocht u zich nog willen inschrijven na deze sluitingsdatum, neemt u dan even telefonisch contact met ons op.

Locatie

PwC Amsterdam
Adres
Route via Google Maps