Business War Gaming

Algemeen Programma Data & deelname Locatie
 

Goed voorbereid op emerging risks

Hoe gaat u om met dit soort ‘black swans’ of onverwachte problemen? Hoe zorgt u dat u niet buiten bedrijf raakt? Kan uw risicomanagement deze mate van onzekerheid aan? ‘Expect the unexpected’ is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar er zijn praktische oplossingen.

Deze zeer interactieve training helpt u voor te bereiden op risico’s die zich binnen of buiten uw gezichtsveld ontwikkelen. Het biedt u een afwisseling aan theorie, nieuwe inzichten, creativiteit en vooral actie met serious gaming. Ervaar de dynamiek en de kracht van een tool zo oud als Sun Tzu, maar recent in opkomst als hèt instrument in Business Risk Management.


Maatregelen om te overleven

Kredietcrisis, Eurocrisis, vulkaanuitbarsting op IJsland, EHEC-bacterie zijn gebeurtenissen met directe impact op uw business. Vanzelfsprekendheden zijn geen vanzelfsprekendheden meer. Eerder succesvolle businessmodellen lijken niet meer te werken. Denk bijvoorbeeld aan grote namen als Nokia, KPN of Google, maar ook aan banken en verzekeraars, pensioenfondsen, makelaars en woningcorporaties. Maatregelen om te overleven zijn soms niet meer zelfstandig op te brengen, maar vragen om de juiste strategische alliantie.


In strategische simulatie uw strategisch denken aanscherpen

U neemt uw huidige risicomanagement gericht onder de loep, de toepasbaarheid, het belang van risicobewustzijn, (voorspellende) indicatoren, risicobereidheid in de praktijk en zeker ook de link met strategie (executie). Door het gebruik van nieuwe technieken zoals de riskdialoog, (reverse) stress testing, scenario-analyse en (business) war gaming leert u grenzen op een praktische manier opnieuw te trekken en stakeholders effectiever te betrekken. U ontwikkelt uw mentale flexibiliteit en creativiteit en daarmee uw organisatorische en strategische flexibiliteit.


Na afloop van de training:

  • Kunt u beter begrijpen wat emerging risks/black swans zijn
  • Weet u hoe het managen hiervan zich verhoudt tot bestaande risicomanagementsystemen en -technieken
  • Heeft u inzicht in mogelijke nieuwe technieken en aangepaste methoden
  • Heeft u ervaring opgedaan met business war gaming als een adequate aanpak voor het managen van emerging risks/black swans

Voor wie?

Tot de doelgroep behoren bestuurders, senior executives en ervaren risk, compliance en audit experts.


Door wie?

PwC Risk Consulting verzorgt de training in samenwerking met specialisten van MFIB (Military Formats in Business). Door de inzet van zowel kennis als relevante markt- en onderwerpervaring zorgen zij voor een optimaal trainingsresultaat.


Wie zijn de trainers?

Naar aanleiding van de mogelijkheden en uw wensen wordt een geschikte trainer voor deze training ingezet.

Programma

Het trainingsprogramma kan in overleg met u worden vastgesteld.

Data

De datum kan in overleg met u worden vastgesteld. Een voorgesprek maakt deel uit van de training.


PE Punten

PE-punten

Het inhouse programma heeft een volledig op uw medewerkers en organisatie afgestemde inhoud. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA of AA) en registercontrollers (RC) 1 PE punt per gevolgd lesuur. Wij verstrekken een certificaat van deelname, inclusief een weergave van de verkregen PE punten, na afloop van de training.


Kosten

Op basis van uw wensen ten aanzien van de training, maken wij een offertevoorstel.


Inschrijving

U kunt meer informatie opvragen over deze inhouse training en uw wensen kenbaar maken. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op om deze training voor u op maat te maken.

Locatie

Dit kan bij u "in huis" of op een van de kantoren van PwC