Uw organisatie zichtbaar in control

Twitter LinkedIn Facebook

Het vernieuwde COSO-model

Het COSO-model, en dan met name het Internal Control Integrated Framework (ICIF), is de laatste tijd grondig gemoderniseerd en aangepast aan de laatste ideeën rondom interne beheersing en risicomanagement. Ook zijn de vijf lagen van het model verder geconcretiseerd.

Graag nodigen wij u uit voor een training met het doel u in staat te stellen snel en soepel de veranderingen in het COSO model te leren kennen of door te voeren.

COSO-compliant

Als auteur van COSO leiden wij u door de verschillende principes en attributen van het model. Wij bieden u een evaluatiemodel, zodat u kunt beoordelen waar u staat en waarin u zou willen verbeteren. Nu het toetsingskader gewijzigd is, rijst de vraag of en hoe uw organisatie haar ‘COSO-compliant’ statement nog kan waarmaken. In deze training helpen wij u deze vraag te beantwoorden. U krijgt inzicht in de opzet, werkwijze en belangrijkste veranderingen die nodig zijn om ‘COSO-compliant’ te worden of te blijven.

Uw organisatie wil graag ‘in control’ zijn over de interne beheersing en het risicomanagement, en dit ook laten zien aan haar stakeholders. Dit gebeurt door compliant te zijn aan het COSO-model. Dit model is algemeen geaccepteerd voor interne beheersing en risicomanagement en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de code Tabaksblat/Frijns en de Sarbanes-Oxleywetgeving.

Na afloop van de training:

  • heeft u zicht op de totale set van COSO-publicaties en –modellenportfolio,hun onderlinge verhouding, doelen en reikwijdte;
  • kent u de belangrijkste veranderingen van het nieuwe COSO-model;
  • kent u de belangrijkste principes en attributen en begrijpt u hoe u deze kunt toepassen in de dagelijkse praktijk;
  • weet u hoe u een mogelijke transitie kunt maken van uw bestaande raamwerk naar het nieuwe raamwerk.

Voor wie?

Tot de doelgroep behoren controllers, senior financial executives en ervaren risk, compliance en audit experts. De training is ook interessant voor IT (governance/security) en kwaliteits experts.

Door wie?

De training wordt verzorgd door ervaren trainers van PwC. Door de inzet van zowel kennis als relevante markt- en onderwerpervaring zorgen zij voor een optimaal trainingsresultaat.

Trainers

  • Marcel Prinsenberg
  • Martijn Niekus

Programma

Het trainingsprogramma kan in overleg met u worden vastgesteld.

Programma

Het programma en ook het aantal spelrondes wordt met u in overleg vastgesteld.

Datum

De datum kan in overleg met u worden vastgesteld.

PE-uren voor accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen deze training krijgen accountants (AA en RA) 1 PE-uur per gevolgd lesuur. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 1 PE-punt per gevolgd lesuur. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training. 

Kosten

Op basis van uw wensen ten aanzien van de training, maken wij een vrijblijvende offerte.

Inschrijving

U kunt meer informatie opvragen over deze inhouse training en uw wensen kenbaar maken. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op om deze training voor u op maat te maken. 

Locatie

Dit kan bij u "in huis" of op een van de kantoren van PwC