Wegwijs worden in de bekostiging GGZ-sector

Huidige en toekomstige bekostiging in de GGZ

Heeft u een nieuwe baan in de GGZ-sector, een nieuwe (financieel administratieve) rol gekregen binnen uw organisatie, of merkt u dat uw kennis van de financieringsstromen in de GGZ niet meer actueel is? Tijd om aandacht te besteden aan uw kennis van de bekostiging in de GGZ!

Graag nodigen we u uit voor de (basis)training ‘Wegwijs worden in de bekostiging van de GGZsector’. In deze ééndaagse training wordt de bekostiging in de GGZ-sector uiteengezet en past u deze direct toe in casussen zodat u hier de volgende dag in uw eigen praktijk mee aan de slag kunt. De casussen die wij gebruiken zijn ontleend aan situaties die wij bij onze GGZ-klanten tegenkomen. Hierbij verliezen we uiteraard de actuele ontwikkelingen in de GGZ-sector niet uit het oog.

De training

U start met een e-learning die voorafgaand aan de training wordt gemaakt. Middels deze e-learning leert u eenvoudig en snel de belangrijkste spelers in de GGZ-sector en de zorg in het algemeen kennen. Daarnaast worden in de e-learning alvast de kaders van de belangrijkste financieringsstromen geschetst. Deze e-learning dient als basis voor de trainingsdag.

Tijdens de trainingsdag wordt een verdiepingsslag gemaakt naar de geldende wet- en regelgeving voor de verschillende financieringsstromen. Door de interactieve casussen leert u met elkaar de theorie meteen in de praktijk toe te passen. Na afloop van de training heeft u kennis van de volgende onderwerpen:

  • Zorgverzekeringswet: de wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van de DBC-systematiek, de interne controles rondom DBC’s en de verantwoording in de jaarrekening.
  • Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten: de wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van de ZZP’s, interne controles rondom ZZP’s, het invullen van de nacalculatie en het calculatiemodelrentekosten, en de verantwoording in de jaarrekening.
  • Forensische Zorg: Wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van de DB(B)C-systematiek, de interne controles rondom DB(B)C’s en de verantwoording in de jaarrekening.
  • De actuele ontwikkelingen op de bovenstaande fi nancieringskaders en in de bredere GGZ-sector.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor (nieuwe) medewerkers bij zorginstellingen op het niveau van het (midden) management. Bijvoorbeeld HEAD’s, controllers, medewerkers financiële administratie, zorgadministratie en/of planning en control. Ook is deze training prima geschikt voor mensen die hun kennis van de financieringsstromen in de GGZ-sector willen actualiseren.

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Start training
17:00 Afsluiting training met een netwerkborrel

Het trainingsprogramma kan in overleg met u worden vastgesteld.

Datum

De training vindt plaats op ons PwC kantoor in Utrecht op 28 november 2015

PE-uren voor accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 6 PE-uren. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Inhouse mogelijkheden

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Wij verzorgen deze training ook Inhouse, zodat de opzet en inhoud zo goed mogelijk aansluit bij de onderwerpen en casussen uit uw eigen organisatie. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Kosten

De kosten van de training bedragen € 795,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en netwerkborrel.
Meer informatie over onze speciale kortingsregelingen vindt u hier

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de gewenste trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Locatie

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps