Succesvol subsidiëren in de zorg

PwC Academy
Algemeen Programma Data & deelname Locatie
 

Bent u werkzaam in de zorgsector en is het uw rol om subsidies te verwerven en verantwoorden? Dan is deze training iets voor u. In één dag krijgt u namelijk inzicht in de verschillende succesfactoren en risico’s bij het aanvragen en verantwoorden van subsidies en leert u hoe deze factoren te managen tijdens projecten. Uitgangspunt bij de training is dat subsidies interessant zijn als de ontvanger er op een verantwoorde manier mee omgaat, zowel bij de aanvraag als bij de verantwoording.

De training gaat onder meer in op de volgende onderwerpen:

 • Welke (soort) projecten en activiteiten in de zorg komen in aanmerking voor subsidie?
 • Welke subsidieregelingen en fiscale stimuleringsmaatregelen zijn interessant?
 • Hoe ga ik om met subsidieverstrekkers en uitvoeringsinstanties?
 • Wat is er heel praktisch voor nodig om subsidies succesvol aan te vragen, te beheersen en te verantwoorden:
      - Hoe zorgt u ervoor dat uw tijdsinvestering in een subsidieaanvraag ook echt zinvol is?   
      - Hoe organiseert u het subsidieproject en de administratie ervan?
     -  Hoe krijgt en houdt u de nodige collega’s enthousiast en betrokken?
      - Hoe verantwoordt u de subsidiekosten optimaal?

Aan de hand van concrete praktijksituaties komt u al discussiërend met vakgenoten en experts tot de antwoorden op deze vragen.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor project-, beleids- en programmamanagers, HR-managers, HR-functionarissen, managers financiën en controllers van zorginstellingen. De training zal worden verzorgd door adviseurs met ruime ervaring op het gebied van subsidieverwerving en -verantwoording.

Na afloop van de training bent u in staat om:

Optimale subsidieopbrengsten te genereren door:

 • Subsidieprocessen te identificeren en te optimaliseren
 • Subsidies en fiscale instrumenten te koppelen aan activiteiten en projecten
 • Risico’s in de processen te beperken
 • Subsidiekosten optimaal te verantwoorden

Wie zijn de trainers?

De trainers zijn Bas Metsers en Anita Kiestra-Groothuis. Zij zijn beiden werkzaam bij PwC als senior manager met een specialisatie op het gebied van verwerving en verantwoording van subsidies, afdrachtverminderingen, premies werknemersverzekeringen en kortingen in de zorg.

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Start training
17:00 Afsluiting training met een borrel

Datum

voorjaar 2014

PE-uren RA's

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen registeraccountants 6 PE uren. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

PE-punten RC’s

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE punten. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

Kosten

De kosten van de training bedragen € 795,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en borrel.

Inschrijving

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.


Inhouse

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Van inhoud tot locatie, van sprekers tot genodigden, u bepaalt waarin u wilt investeren, the Academy verzorgt de rest. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie