Jaarrekeningactualiteiten in de zorg - 2014

Uw jaarafsluiting up to date!

Wij delen graag onze kennis met u over de ontwikkelingen op het gebied van de jaarverslaggeving van zorginstellingen. In verschillende interactieve sessies wordt door gezondheidszorg gespecialiseerde trainers direct de vertaling gemaakt naar de praktijksituatie in de zorg.

Speciaal voor starters in de zorg die voor het eerst een jaarrekening op gaan stellen bieden wij ook een basistraining jaarverslaggeving in de zorg aan.

Natuurlijk wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de zorg en welke effecten dat heeft op uw organisatie en de jaarrekening 2014. Zeker aangezien niet alleen veranderingen in de jaarverslaggeving, maar ook de veranderingen in het zorgstelsel gevolgen hebben voor de jaarverslaggeving.  Op basis van deze training kunt u met praktische bagage aan de slag met het opstellen van uw jaarrekening 2014.

U kunt vooraf vragen stellen en/of casusposities aan ons voorleggen. Deze zullen we bij voldoende interesse betrekken in de training. U ontvangt na uw aanmelding een vragenlijst waarin u de vragen en/of casusposities kunt doorgeven. Bovendien is er gedurende de training voldoende tijd om met de trainers en andere deelnemers te discussiëren over de mogelijke gevolgen van de ontwikkelingen.

Het ochtendprogramma (inclusief lunch) is bedoeld voor algemene zorgsector brede thema’s. Gezien de wijzigingen in de Care-sector en de ziekenhuizen en de (vaak) complexe vraagstukken die hierbij komen kijken wordt er dit jaar een apart middagprogramma voor zowel de Care-sector als de ziekenhuizen/GGZ (Cure) georganiseerd.

Ochtendprogramma ontwikkelingen in de jaarverslaggeving

In deze sessie wordt ingegaan op de impact op hoofdlijnen van wijzigingen in de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving en trends in de jaarrekening.

Aan de orde komen onder meer:

  • wijzigingen RJ;
  • continuïteitsveronderstelling;
  • toelichtingen bij de jaarrekening;
  • WNT;
  • quick wins.

Tijdens het middagprogramma Care evalueren we het jaarrekeningproces 2013: wat ging goed en waar liep u tegen aan bij het opstellen van de jaarrekening? De aspecten omtrent de maatschappelijke transitie langdurige zorg voor de jaarrekening komen uitgebreid aan bod. Tevens geven wij aandacht aan belangrijke fiscale aandachtspunten. Ook behandelen wij het controleprotocol 2014 – feitelijke levering van zorg.

Middagprogramma Cure/GGZ

Tijdens deze training evalueren we het jaarrekeningproces 2013: wat ging goed en waar liep u tegen aan bij het opstellen van de jaarrekening? De aspecten omtrent de omzetverantwoording en vervolg op de zelfonderzoeken komen uitgebreid aan bod.
Ook behandelen wij het verwerken van de diverse mutaties op de juiste manier met de bijbehorende toelichting. De ondersteunende werkprogramma's en bruikbare modellen die wij tijdens de training introduceren helpen u hierbij een eind op weg, ook om te kijken of de balansstanden 2013 goed aflopen. Tevens geven wij u checklists voor diverse relevante zaken in dat kader.

Voor wie?

Deze training is primair gericht op controllers, HEAD’s, financiële directeuren, administratieve medewerkers en medewerkers planning & control van zorginstellingen en een ieder die betrokken is bij het opstellen van jaarrekeningen van zorginstellingen. De basistraining is primair gericht op medewerkers van zorginstellingen die starten met het opstellen van jaarrekeningen of die nieuw zijn in de zorg

Programma

Deze training zal bestaan uit 2 delen. Een plenair ochtendprogramma en een optioneel gespecialiseerd middagprogramma. Na het ochtendprogramma wordt u een uitgebreide lunch aangeboden. Het middagprogramma wordt afgesloten met een netwerkborrel. 
 

Programma onderdeel Startttijd Eindtijd
Ontvangst 8:15 8:30
Plenair  (algemene zorgsector) 8:30 13:00
Lunch 13:00 13:30
Middagprogramma care 13:30 17:00
Middagprogramma cure 13:30 17:00
Aansluitende netwerkborrel va. 17:00  

Data

PE-uren accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Voor de training ‘Jaarrekeningactualiteiten in de zorg 2014’ algemene zorgsector krijgen AA's en RA's 4  PE uren en voor het aanvullende programma Care of Cure/GGZ, 3 PE-punten. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van deze training. 

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training ‘Jaarrekeningactualiteiten in de zorg 2014’ algemene zorgsector 4 PE punten en voor het aanvullende programma Care of Cure/GGZ, 3 PE-punten. Wij verstrekken ueen certificaat van deelname na afloop van deze training. 

Kosten

De kosten voor de training ‘Actualiteiten en de jaarrekening in de zorg 2014’ bedragen voor algemene sector € 450,- De kosten voor het aanvullende middagprogramma voor de Care en Cure bedragen € 345,-. Beide prijzen zijn vrijgesteld van btw.
Meer informatie over onze speciale kortingsregeling vindt u hier.

Inschrijving

Wilt u zich inschrijven voor één van deze trainingen, dan zien wij uw inschrijving graag twee weken voor de start van de training tegemoet. Mocht u zich nog willen inschrijven na deze sluitingsdatum, neemt u dan even telefonisch contact met ons op.

Inhouse

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Van inhoud tot locatie, van sprekers tot genodigden, u bepaalt waarin u wilt investeren, the Academy verzorgt de rest. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie