Btw in de zorg

Werkt u in de zorg en:

 • wilt u op een heldere en interactieve manier meer inzicht krijgen in de btw-vraagstukken die u bezighouden?
 • twijfelt u over de toepassing van een btw-vrijstelling op bepaalde diensten?
 • worden er kosten door uw instelling zonder btw doorbelast?
 • verwacht uw instelling een btw-controle van de belastingdienst?
 • wilt u meer weten over de complexe regels met betrekking tot de verhuur en levering van onroerend goed?

Kunt u één of meer van onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan is deze interactieve training iets voor u! U leert namelijk kansen en risico’s op btw-gebied te signaleren binnen uw instelling. Ook leert u de maatregelen te bepalen die nodig zijn om die risico’s en kansen te beheersen en benutten.

Btw beter leren managen

Btw-regelgeving geeft helaas meestal geen concrete handvatten. U zult de btw-regelgeving dus moeten interpreteren. Dit is zeker niet altijd even eenvoudig. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat bij u de behoefte bestaat aan informatie; vooral praktische informatie die u in staat stelt ‘de btw’ beter binnen uw organisatie te kunnen managen. En dat is precies waarom PwC de training ‘Btw in de zorg’ aanbiedt.

Transfer naar de werkpraktijk staat voorop

Daarom krijgt u van tevoren al een klein deel van de theorie opgestuurd om te bestuderen. U leert op eenvoudige en snelle wijze alvast de belangrijkste btw-regels kennen. Hierdoor hebben we tijdens de training nog meer tijd voor de interactieve casussen. Wij maken graag gebruik van uw praktijksituaties. U wordt voor deze training van harte uitgenodigd uw eigen specifieke vraagstukken met ons te delen! 

De training gaat onder meer in op:

 • De belangrijkste theorie van de btw, zoals het begrip ondernemerschap in de btw, de fiscale eenheid btw en wanneer sprake is van een prestatie (een levering of dienst) voor de btw
 • Toepassing van btw-vrijstellingen in de zorg
 • Btw-gevolgen van samenwerking tussen zorginstellingen
 • De regels rondom aftrek van btw op gemaakte kosten
 • De belangrijkste btw-aspecten die aan de orde kunnen komen bij (ver)bouw en verhuur van onroerend goed

Na afloop van de training bent u in staat om:

 • Kansen en risico’s op btw-gebied te signaleren binnen uw instelling.
 • De maatregelen te bepalen die nodig zijn om btw-risico’s te beheersen en btw-kansen te benutten.
 • Uw rol als btw-aanspreekpunt binnen uw organisatie beter te vervullen.

Voor wie?

HEAD’s, financials in de zorg, (financieel) directeuren, managers juridische/fiscale zaken, (assistent) controllers, beleidsmedewerkers, accountants en administrateurs van zorgorganisaties kunnen middels dit actuele trainingsaanbod hun kennisniveau snel en efficiënt op peil brengen en verhogen. Deze training is geschikt voor een ieder die zijn/haar basiskennis van de btw in de zorg wil vergroten of updaten.

Trainers

Eduard Flinterman en Chantal van Broekhoven, beiden specialist in de publieke sector op het gebied van de btw en overdrachtsbelasting.

Programma

8.30 Ontvangst
9:00 Start van de training
17:00 Afsluiting met een borrel

Datum

 • 24 juni 2015

PE-uren accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (AA en RA) 7 PE-uren. Wij verstrekken u
een certificaat van deelname na afloop van deze training. 

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van deze training 7 PE-punten. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van deze training. 

Kosten

De kosten van de training bedragen € 795,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en borrel. Meer informatie over onze speciale kortingsregelingen vindt u hier.

Inschrijving

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de gewenste trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet.

Inhouse

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Van inhoud tot locatie, van sprekers tot genodigden, u bepaalt waarin u wilt investeren, the Academy verzorgt de rest. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie

PwC Utrecht
Adres
Route via Google Maps