Wegwijs worden in de bekostiging van de Care-sector


PwC AcademyAlgemeen Programma Data & deelname Locatie
 

Huidige en toekomstige bekostiging in de VVT en GHZ

Heeft u een nieuwe baan in de Care-sector, een nieuwe rol binnen uw organisatie gekregen of merkt u dat uw kennis van de financieringsstromen in de Care (VVT/GHZ) niet meer actueel is ……?

Tijd om aandacht te besteden aan uw kennis van de bekostiging in de VVT en GHZ!


Leren vooraf

U start met een e-learning die voorafgaand aan de training wordt gemaakt. Middels deze e-learning leert u eenvoudig en snel de belangrijkste spelers in de VVT, GHZ en de zorg in het algemeen kennen. Daarnaast worden in de e-learning alvast de kaders van de belangrijkste financieringsstromen geschetst. Deze e-learning dient als basis voor de trainingsdag.


Verdiepingsslag

Tijdens de trainingsdag wordt een verdiepingsslag gemaakt naar de geldende wet- en regelgeving voor de verschillende financieringsstromen. Hierbij krijgt u niet alleen uitleg over de bestaande situatie, maar maken we ook een koppeling naar de toekomstige ontwikkelingen en de verwachte effecten daarvan op uw organisatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor de veranderende rol van een aantal belangrijke spelers in het zorgveld, en voor het kabinetsbeleid van de toekomst.


Na afloop van de training heeft u:

  • Inzicht in de vraagstukken die ontstaan als gevolg van de overgang van een deel van de financiering van de zorg naar gemeenten;
  • Een beeld van de financiële kaders waarbinnen Care-instellingen zich bevinden en hoe deze kaders zich ontwikkelen. Daardoor bent u beter in staat om de interne en externe ontwikkelingen en aandachtspunten te analyseren;
  • Inzicht in de veranderende rol van zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten, de NZa, het waarborgfonds, het kwaliteitsinstituut en andere partijen in het veld;
  • De wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van ZZP’s en revalidatie DBC’s, interne controles rondom de ZZP’s en revalidatie DBC’s, het invullen van de nacalculatie en het calculatiemodel rentekosten, en de verantwoording in de jaarrekening;

Voor wie?

Deze training is bestemd voor (nieuwe) medewerkers bij zorginstellingen op het niveau van het management, die de basiskennis van wet-en regelgeving & bekostiging van zorginstellingen in de VVT- en GHZ-sector willen vergroten of updaten. De training is bedoeld voor meerdere functies in de organisatie zoals zorgmanagers, zorgdirecteuren, HEAD’s of controllers uit andere sectoren, medewerkers Planning & Control en medewerkers AO/IC. Deze training is ook zeer geschikt voor toezichthouders, die hun basiskennis over de Care-sector willen vergroten. Tot slot is deze training ontwikkeld voor gemeentes die bij de overgang naar de WMO zijn betrokken.

Deze training is ook zeer geschikt voor toezichthouders, die hun basiskennis over de care-sector willen vergroten.


Wie zijn de trainers?

De trainers zijn Frank van Kommer, Anke Landstra en Jeroen Gersen. Zij zijn allen werkzaam bij PwC als accountant en zijn gespecialiseerd in de controle en advisering van VVT en GHZ instellingen.

Programma

9:00 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Start training
17:00 Afsluiting van het trainingsprogramma met een netwerkborrel

Datum

28 november 2013


PE-punten voor accountants (AA's en RA's)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen deze training krijgen accountants (AA en RA) 6 PE-punten. Wij verstrekken u een certificaat van deelname ná afloop van de training.


PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 6 PE-punten. Wij verstrekken u een certificaat van deelname ná afloop van de training.


Kosten

De kosten van de training bedragen € 795,- vrijgesteld van btw.
Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en borrel.


Inschrijving

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de gewenste trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet.


Inhouse

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training voor uw organisatie op maat laten maken? Dat kan! Van inhoud tot locatie, van sprekers tot genodigden, u bepaalt waarin u wilt investeren, the Academy verzorgt de rest. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie