Wegwijs worden in de bekostiging van de GGZ-sector

PwC Academy
Algemeen Programma Data & deelname Locatie
 

Huidige en toekomstige bekostiging in de GGZ

Heeft u een nieuwe baan in de GGZ-sector, een nieuwe (financieel administratieve) rol gekregen binnen uw organisatie, of merkt u dat uw kennis van de financieringsstromen in de GGZ niet meer actueel is? Tijd om aandacht te besteden aan uw kennis van de bekostiging in de GGZ!  In deze ééndaagse training wordt de bekostiging in de GGZ-sector uiteengezet en past u deze direct toe in casussen zodat u hier de volgende dag in uw eigen praktijk mee aan de slag kunt. De casussen die wij gebruiken zijn ontleend aan situaties die wij bij onze GGZ-klanten tegenkomen. Hierbij verliezen we uiteraard de actuele ontwikkelingen in de GGZ-sector niet uit het oog. 

U start met een e-learning die voorafgaand aan de training wordt gemaakt. Middels deze e-learning leert u eenvoudig en snel de belangrijkste spelers in de GGZ-sector en de zorg in het algemeen kennen. Daarnaast worden in de e-learning alvast de kaders van de belangrijkste financieringsstromen geschetst. Deze e-learning dient als basis voor de trainingsdag. Tijdens de trainingsdag wordt een verdiepingsslag gemaakt naar de geldende wet- en regelgeving voor de verschillende financieringsstromen. Door de interactieve casussen leert u met elkaar de theorie meteen in de praktijk toe te passen. Na afloop van de training heeft u kennis van de volgende onderwerpen:  

  • Zorgverzekeringswet: de wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van de DBC-systematiek, de interne controles rondom DBC’s en de verantwoording in de jaarrekening. 
  • Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten: de wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van de ZZP’s, interne controles rondom ZZP’s, het invullen van de nacalculatie en het calculatiemodelrentekosten, en de verantwoording in de jaarrekening.
  • Forensische Zorg: Wet- en regelgeving rondom de administratieve organisatie van de DB(B)C-systematiek, de interne controles rondom DB(B)C’s en de verantwoording in de jaarrekening.
  • De actuele ontwikkelingen op de bovenstaande financieringskaders en in de bredere GGZ-sector.
  • Verkrijgen van basisinzicht in de relevante partijen binnen het GGZ speelveld en de bekostigingswijze (beleidsregels) van de GGZ.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor (nieuwe) medewerkers bij zorginstellingen op het niveau van het (midden) management. Bijvoorbeeld HEAD’s, controllers, medewerkers financiële administratie, zorgadministratie en/of planning en control. Ook is deze training prima geschikt voor mensen die hun kennis van de financieringsstromen in de GGZ-sector willen actualiseren.

Wie zijn de trainers? 

De training wordt georganiseerd door de sectorgroep Gezondheidszorg in samenwerking met the Academy van PwC. Frans Stark, Helmer de Conink en Joost Gerrits zijn uw gastheren. Zij hebben ruime ervaring in de Gezondheidszorg.
 

Programma

09:00 Ontvangst met koffie en thee
09:30 Start ochtendprogramma
12:30 Lunch
13:30 Start middagprogramma
17:00 Afsluiting en netwerkborrel

Data

18 september 2014.

PE-uren accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (AA en RA) 6 PE-uren. Wij verstrekken u
binnen 2 weken een certificaat van deelname na afloop van deze training. 

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van deze training 6 PE-punten. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van deze training.

Kosten

De kosten van de training bedragen € 795,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en netwerkborrel.

Inschrijving

Wilt u zich inschrijven voor één van deze trainingen, dan zien wij uw inschrijving graag één maand voor de start van de training tegemoet. Mocht u zich nog willen inschrijven na deze sluitingsdatum, neemt u dan even telefonisch contact met ons op.

Inhouse

Wilt u deze training met meerdere deelnemers volgen, of wilt u de training op maat laten maken? Dat kan! Van inhoud tot locatie, van sprekers tot genodigden, u bepaalt waarin u wilt investeren, the Academy verzorgt de rest. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Locatie