Binnenlands Bestuur

Tijd voor een professionaliseringsslag?

Lagere overheden hebben continu te maken met veranderingen. Hogere eisen worden gesteld aan dienstverlening en gaandeweg groeit de sector naar een bedrijfsmatiger manier van werken. Wij helpen u graag bij deze professionaliseringsslag. Met een uitgebreid, professioneel en actueel trainingsaanbod houdt the Academy de sector Binnenlands Bestuur blijvend bij de les.

Hoogwaardige trainingen

De sectorgroep Binnenlands Bestuur van PwC richt zich op actuele thema’s voor lagere overheden, zoals organisatie en besturing, financieel management, strategie en beleid, informatiemanagement, programma- en verandermanagement, verslaggeving en fiscaliteiten. Wij zijn daardoor volledig op de hoogte wat er bij gemeenten en provincies speelt. Vandaag, maar ook morgen.

Deze kennis delen wij graag met u. Via the Academy kunnen controllers, (financieel) managers, gemeente- en provinciesecretarissen, senior medewerkers bedrijfsvoering, maar ook bestuurders en raad- en statenleden hun kennisniveau snel en efficiënt op peil brengen en verhogen. Wij bieden korte, praktijkgerichte trainingen van hoogwaardige kwaliteit, allemaal gegeven door ervaren specialisten van PwC. Veel trainingen leveren bovendien Permanente Educatie-punten op.

Ons aanbod voor Binnenlands Bestuur

Actuele ontwikkelingen in de sector Binnenlands Bestuur stellen u en uw organisatie in de komende jaren voor een aantal belangrijke uitdagingen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de sturing en beheersing van uw organisatie, welke effecten heeft dit voor de jaarverslaggeving? Wat betekent dit voor u als bestuurder of manager? Wij verzorgen trainingen over een groot aantal uiteenlopende actuele onderwerpen. U kunt kiezen voor onze open trainingen, waar u ook deelnemers van andere organisaties ontmoet. Inhouse trainingen zijn echter eveneens mogelijk. De training vindt dan plaats op een locatie naar uw voorkeur en kan voorzien worden van voorbeelden en cases uit uw eigen organisatie. Daarnaast organiseren we “peer-group learning” netwerken waarbij de uitwisseling van kennis en ervaring tussen en met cliënten centraal staat.

Wij bieden u de volgende open trainingen:

Trainingsaanbod Binnenlands Bestuur
Nieuw - Risicomanagement in de publieke sector
IT-audit; beheers uw ICT omgeving
De werkkostenregeling in de publieke sector
Het optimale projectresultaat behalen?
Interne controle, de volgende stap
Slim en efficiënt afsluiten
SiSa, wat wordt er van mij verwacht?
Gemeentefinanciën voor raadsleden
Vermogensspel: het verhaal achter de cijfers
Communiceren met impact

 

Wij bieden u graag de mogelijkheid om trainingen te volgen die specifiek voor uw organisatie op maat worden gemaakt. In deze trainingen behandelen wij de door u aangegeven onderwerpen, desgewenst inclusief voorbeelden en/of casussen uit uw eigen organisatie. Wij verzorgen de inhouse trainingen op een locatie naar uw voorkeur. Wij kunnen u alle open inschrijvingen trainingen ook als inhouse training aanbieden. Daarnaast zijn ook de volgende trainingen als inhouse training beschikbaar


Inhouse trainingsaanbod Binnenlands Bestuur
Communiceren met impact
Intervisie persoonlijke effectiviteit
Doorontwikkelen gemeentelijke programmabegroting
Risicomanagement Binnenlands Bestuur
Sturingspiramide als basis voor een resultaatgerichte organisatie
Het BBV verklaard!
Gemeenten en vastgoed
Basiscursus btw/bcf en overdrachtsbelasting voor gemeenten
Digitale factuurverwerking
Diversiteitsmanagement voor publieke organisaties
Succesvolle verwerving van subsidies is een kunst
Werkkostenregeling

Indien u interesse heeft om een van de bovenstaande trainingen te volgen of een training met uw eigen onderwerpen wilt samenstellen, verzoeken wij u uw interesse kenbaar te maken door middel van het inhouse trainingen formulier. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op. Samen stellen wij de voor u geschikte training samen, op basis waarvan wij u vrijblijvend een offerte uitbrengen.
 

Wilt u op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod?, dan kunt u zich aanmelden voor de e-mail nieuwsbrief via het aanmeldformulier.