SEPA Readiness Thermometer Augustus 2013 update

Zo’n zes maanden voor de invoering loopt één op de drie organisaties een hoog risico niet op tijd klaar te zijn voor SEPA. Dat blijkt uit de meest recente SEPA Readiness Thermometer van PwC. Deze organisaties kunnen daardoor problemen krijgen met hun reguliere betaal- en incasso-opdrachten. Het zorgt ook voor liquiditeitsproblemen van begunstigden. Bijna de helft van de 150 ondervraagde organisaties heeft bovendien geen back-up plan in het geval dat ze de deadline niet halen.

De laatst gehouden meting onthult zowel goed als slecht nieuws:

  • Het goede nieuws is dat ten opzichte van een half jaar geleden meer organisaties serieus bezig zijn om op tijd te voldoen aan de nieuwe regels.
  • Het slechte nieuws is dat 34% van de organisaties een hoog risico loop niet op tijd klaar te zijn. Ze kunnen door projectvertragingen als gevolg van een te beperkte scope en door een te krappe planning in serieuze problemen komen.
  • 46% van de respondenten geeft toe niet na te denken over een back-up plan. Slechts enkelen hebben zo’n back-up plan ook daadwerkelijk geïmplementeerd.

    Wilt u meer weten, download hier het gehele rapport.