Marktstudie financiële functie 2014

Goed voorbereid op de toekomst

Dit rapport beschrijft de meest recente bevindingen van een marktstudie financiële functie die wij uitvoerden bij meer dan tweehonderd bedrijven.

De uitdaging voor de financiële functie is door de jaren heen niet fundamenteel veranderd. Meer leveren voor minder, het stroomlijnen van de financiële processen en het verstrekken van een effectief control raamwerk. Maar vooral: het helpen van de business om de juiste beslissingen te maken. Dit weten wij allemaal. De uitdaging ligt in de uitvoering hiervan.

De gegevens uit onze marktstudie bevestigen dat de toonaangevende financiële teams betere resultaten bereiken dan een gemiddeld presterende financiële functie. Enkele uitkomsten uit dit rapport zijn:

  • De kosten van gemiddeld functionerende financiële functies zijn meer dan 60% hoger dan bij leidende financiële teams;
  • De gemiddelde doorlooptijd van een budgetteringsproces is het afgelopen jaar verbeterd met 14%;
  • 80% van de financiële professionals geeft aan dat accuraatheid van hun prognoses cruciaal is voor hun business, maar slechts 45% gelooft dat hun prognoses betrouwbaar zijn;
  • Leidende financiële organisaties ongeveer 50% meer medewerkers in een business partner rol. Zij spenderen 30% meer tijd in het analyseren van informatie. 

Als u meer wilt weten over deze marktstudie dan kunt u deze downloaden.