Global Shipping Benchmark Analysis 2013

Voor de vijfde keer brengt PwC de Global Shipping Benchmarking Analysis uit, hierin treft u een overzicht van de factoren die de scheepvaart in het afgelopen jaar hebben beïnvloed en analyseren wij hoe deze zijn gemeld door een groot aantal rederijen van over de hele wereld.
2012 werd gekenmerkt door een zwakke economische groei en geopolitieke onrust. De crisis verdiept zich nog verder en bijna alle scheepvaartsectoren ondervonden uitdagende marktomstandigheden.
Hoewel de macro-economische voorwaarden voor 2013 naar verwachting een geleidelijke opleving zullen laten zien, laten prestaties in de eerste helft van 2013 zien dat de neerwaartse druk aanhoudt, met slechts een paar uitzonderingen die sommigen reden geven tot optimisme.

Ook dit jaar hebben wij gekozen te kijken naar duurzaamheidsrapportages door de scheepvaart. Onze analyse toont aan dat de scheepvaart nog altijd achter loopt op andere industrieën op dit gebied. Slechts een minderheid van de rederijen rapporteert over duurzaamheid. Duurzaamheidsverslaggeving, wordt door de meerderheid van de rederijen nog steeds gezien als een zaak van ‘compliance’ in plaats dan een hulpmiddel om te communiceren over de strategie en als concurrentievoordeel.