Financial reporting in the power and utilities industry

International Financial Reporting Standards

International Financial Reporting Standards (IFRS) is de basis van bedrijfsrapportering voor een toenemend aantal landen wereldwijd. Meer dan 100 landen gebruiken IFRS of zullen IFRS gaan gebruiken in de toekomst. De bedrijven die al rapporteren volgens IFRS hebben een uitdaging in het bijhouden van alle veranderingen in de regelgeving die worden doorgevoerd door de International Accounting Standards Boards (IASB).

Een van de grootste uitdagingen van de regels van jaarverslaggeving is hoe ze te interpreteren en te implementeren in de context van een specifiek bedrijf of industrie. IFRS schiet tekort in het geven van ondersteuning van het rapporteren in de verschillende industrie├źn. PwC vult deze leemte met een reeks van publicaties over de toepassing van IFRS in de praktijk per industrie.

In deze editie kijken we naar de problemen van nutsbedrijven. Dit baseren we op onze ruime ervaring in het verleden waarbij we nutsbedrijven hebben geholpen IFRS effectief toe passen. Daarnaast geven we een aantal praktijkvoorbeelden hoe bedrijven reageren op verschillende uitdagingen in de waardeketen.

Echter, niet alleen de regels van jaarverslaggeving ontwikkeling zich continue, ook de operationele problemen van nutsbedrijven ontwikkelen zich voortdurend. We behandelen de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied met een selectie van rapportage onderwerpen die het meest relevant zijn voor nutsbedrijven.

Deze publicatie is geen beschrijving van alle IFRSs die van toepassing zijn op nutsbedrijven. De omgeving is voortdurend aan het veranderen waardoor managers genoodzaakt zijn vergaand onderzoek te verrichten en advies te zoeken voordat er beslissingen kunnen worden genomen.

PwC heeft het inzicht en de toewijding om bedrijven in deze sector te helpen met het effectief rapporteren. Voor verdere informatie of ondersteuning, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw lokale kantoor of een van industrie specialisten.